Mihin fenkoli auttaa?

Fenkoli sisältää runsaasi C-vitamiinia, kuituja sekä folaattia. Näiden lisäksi fenkolissa on runsaasti kasviperäistä ravinnetta nimeltä anetoli, joka voi vähentää tulehduksia, estää syöpään sairastumista ja jopa suojata maksaa haitallisilta kemikaaleilta.

Voiko fenkolin varret käyttää?

Käytä fenkoli kokonaisuudessaan, tillimäiset lehdet ja varret voi käyttää myös.

Mitä Fenkolista voi käyttää?

Koko kasvi on loistavaa syötävää, mutta varret kannattaa hienontaa, samoin kova keskus, jotta ne kypsyvät paremmin. Hahtuvaiset vihreät osat kannattaa säästää ja ripotella valmiin ruoan päälle ikään kuin tilliksi.

Mille fenkoli maistuu?

Sen maku on aromaattinen, makean anismainen, mikä tulee oikeuksiina lehdenohuiksi siivutettuna (mandoliinilla tai juustohöylällä) salaateissa. Maku mietonee, kun fenkoli kypsennetä än, mutta antaa esim. kalasopalle oivan makupotkun.

Voiko fenkolia syödä raakana?

Raikas fenkoli. Aniksinen ja makea mukulafenkoli on herkullinen ja monikäyttöinen vihannes, joka sopii raakana salaattiin ja kypsennettynä keittoihin, laatikoihin ja patoihin.

Voiko fenkolia paistaa?

Aseta fenkoli seisomaan pöydälle ja siivuta senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna paistinpannulla voi ja oliiviöljy. Asettele fenkoliviipaleet pannulle ja paista kunnes ovat saaneet kunnolla väriä (molemmin puolin) ja ovat melkein kauttaaltaan pehmeitä, itselläni tähän meni noin 10 minuuttia.

Voiko fenkolia paistaa pannulla?

Halkaise fenkolit ja viipaloi ne pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Sulata voi pannulla ja lisää hunaja joukkoon. Kun hunaja on sulanut, lisää fenkolisuikaleet pannulle. Paista miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia, kunnes fenkolit ovat karamellisoituneet pehmeiksi ja läpikuultaviksi ja saaneet vähän väriä.

Pitääkö fenkoli kuoria?

Fenkolista voi syödä kaiken, sen jälkeen kun olet leikannut kannasta ja varsien päistä ohuen viipaleen pois. Tillimäiset lehdet sopivat mm. keittoon ja salaattiin.

Onko fenkoli vihannes?

Fenkoli eli maustefenkoli eli saksankumina eli venkoli (Foeniculum vulgare) on sarjakukkaiskasveihin kuuluva viljelykasvi. Tuore fenkoli on sellerin tapaan käytettävä hyvin aromaattinen vihannes.

Miten laittaa fenkoli?

Kasvin kovimmat osat, varsi ja lehtiruodit kannattaa irrottaa ja leikata hyvin ohuiksi suikaleiksi, jos sitä käytetään raakana salaateissa. Kypsennettynä salaattifenkolia voi tarjota keitettynä liha- tai kalaruokien lisäkkeenä. Fenkoli sopii myös pataruokiin, keittoihin, laatikoihin ja gratiineihin.