Mihin Jalkakyykky vaikuttaa?

Jalkakyykky lisää voimaa sekä kiinteyttää reisiä ja pakaroita. Jalkojen lihasten lisäksi liikkeessä on käytössä monia muitakin lihaksia ja sen vuoksi kyykkääminen vaikuttaa koko kroppaan. Kyykky onkin tehokkuutensa vuoksi monen treenaajan suosikkiliike.

Mikä on Syväkyykky?

Kyykky on lapsille luontainen asento. Syväkyykyssä takapuoli on kiinni nilkoissa sekä jalat suurin piirtein hartian leveydellä toisistaan ja hieman ulospäin kääntyneinä. Mukavin asento on tosin varsin yksilöllinen – oma keho siis kertoo minkälaisessa kulmassa jalkojen on parempi olla.

Mihin Syväkyykky vaikuttaa?

Kyykkääminen lisää pohkeiden ja takareisien lihasten voimaa mikä parantaa tasapainoa. Se on myös paras keino saada kauniit sääret. Erityisesti syväkyykky tekee takapuolestasi kiinteämmän rasittamatta selkääsi. Se myös kiinteyttää vatsalihaksia ja reisiä.

Mihin Kyykkääminen auttaa?

Kyykky on todella tehokas ja monipuolisesti vaikuttava harjoite, joka vahvistaa niin lantion, pakaroiden, reisien, vatsan kuin selänkin lihaksia, sekä auttaa parantamaan tasapainoa ja koordinaatiokykyä.

Missä Takakyykky tuntuu?

Perus takakyykyssä työtä tekevät pää-lihakset ovat etureidet ja pakarat. Kuitenkin useimmilla koko liike on kirjaimellisesti ihan reisillä, eli pakarat eivät aktivoidu lainkaan kun kyykkyä tehdään. Polviin ja selkään kohdistuu suurimmat kiputilat, johtuen selän notkon korostamisesta ja polvien pettämisestä sisäänpäin.

Mikä on Etukyykky?

Etukyykky on yksi parhaista liikkeistä salilla kehittämään jalkalihaksia ja erityisesti etureisiä. Nimi etukyykky tulee siitä, että kyykätessä tanko on kehon etupuolella olkapäiden ja solisluiden päällä. Etukyykky tangolla on kuitenkin melko haastava liike, minkä vuoksi sitä harvemmin näkee salilla tehtävän.

Onko Pistoolikyykky vaikea?

Pistoolikyykyn – tai yhden jalan kyykyn, kuten sitä voidaan myös kutsua – tekeminen voi osoittautua todella vaikeaksi ennen kuin opit liikkeen oikean tekniikan. Pistoolikyykky vaatii suurten lihasten lisäksi työskentelyä myös pieniltä lihaksilta kuin myös runsaasti ketteryyttä ja liikkuvuutta.

Miksi polviin sattuu Kyykätessä?

Polvien romahtaessa kyykyssä reisilihas vetää polvilumpiota ja siihen kiinnittyvää patella-jännettä, joka johtaa polvilumpion lateraaliseen (keskitasosta poispäin sijaitsevaan) liukumiseen. Tämä liukuminen aiheuttaa polvilumpion ja reisiluun välisen nivelpinnan kulumista ja siten pikkuhiljaa polvikipuja.

Mitä Syväkyykky venyttää?

Syväkyykky vahvistaa jalkoja ja lantionpohjan lihaksia, venyttää nilkkoja ja akillesjännettä, asettaa lantion luonnolliseen asentoon ja ennen kaikkea avaa alaselkää.

Miten saada Syväkyykky?

Jotta syväkyykkyyn pääsee, se vaatii liikkuvuutta sekä nilkoista, lonkista, lantiosta että alaselästä. Niin kutsuttu leposyväkyykky on rento oleskeluasento. Melanen kehottaa viettämään lepokyykyssä 5–30 minuuttia joka päivä. Pikku hiljaa monet kropan jumit avautuvat.