Mihin PVC tä käytetään?

Tyypillisiä PVC-tuotteita: pressut, maksukortit, sadetakit, keittiön vahaliinat, puhallettavat uimapatjat, putket ja letkut, muovimatot. Sortti-asemien muovikeräykseen PVCV-muovi ei kelpaa. PVC-muovi merkitään tunnuksella 03, usein kolmion sisällä. Aina merkintää ei kuitenkaan ole.

Mitä on PVC?

PVC eli polyvinyyliklorid on niin sanottu halogenoitu muovi, johon on lisätty klooria. PVC:tä käytetään etenkin teollisuudessa. Liiketaloudellisissa voitoissa mitattuna se on yksi kemianteollisuuden arvokkaimmista tuotteista.

Mistä tunnistaa PVC?

PVC:n tunnistaa kolmion sisällä olevasta numerosta 3. Jos pakkauksessa ei ole muovimerkintää, voit myös tehdä taittotestin. Taittotesti on hyvä keino tunnistaa, onko muovi PVC:tä: jos kirkas muovi muuttuu taitettaessa valkoiseksi, se on hyvin todennäköisesti PVC:tä.

Mihin PVC muovijäte?

PVC-muovipakkaukset saa lajitella muovipakkausten keräykseen kesästä alkaen. Muovipakkausten lajittelu muuttuu, kun kesäkuun alusta alkaen kotitaloudet voivat lajitella PVC:stä valmistetut muovipakkaukset muiden muovipakkausten mukana kiinteistön omaan lajitteluastiaan tai Rinki-ekopisteisiin.

Voiko PVC muovia polttaa?

PVC:tä ei saa polttaa uuneissa, koska PVC:ssa olevan kloorin palaessa muodostuu kloorivetyä ja edelleen syövyttävää suolahappoa. PVC:ssä kloorin osuus on noin 35-55 % ja se on peräisin ruokasuolasta (NaCl).

Kestääkö PVC pakkasta?

C-PVC – Erikoismuovi Erikoismuovien useissa laaduissa voidaan saavuttaa yli 200 celsiusasteen lämpötilan kesto ja jossain muoveissa jopa yli 400 asteen.

Miksi PVC ei saa polttaa?

PVC-muovia ovat esimerkiksi CD-levyjen kannet ja pressut. PVC-muovia ei saa myöskään polttaa, sillä se sisältää klooria, josta palaessa muodostuu kloorivetyä ja edelleen suolahappoa. Suolahappo puolestaan syövyttää hormeja. Lisäksi PCV-muovi tuottaa palaessaan suuren määrän savua.

Mistä sanasta tulee lyhenne PVC?

PVC tulee lyhenteestä Polyvinyl Chloride.

Onko pleksi muovia?

Pleksi on yleisnimike kirkkaalle, valoa läpäisevälle muoville. Pleksi nimitystä voidaan käyttää kahden tyyppiselle materiaalille eli akryylille (PMMA) ja polykarbonaatille (PC ja PC kovapintainen). Pleksejä on saatavilla useissa eri sävyissä. Akryyli (PMMA) on erittäin monikäyttöinen kirkas muovimateriaali.

Mikä muovi ei kelpaa kierrätykseen?

Hyvä muistisääntö on, että ainoa muovimateriaali joka ei sovellu muovipakkausten keräysastiaan on PVC-muovi. PVC-muovin tunnistaa merkinnästä, joka siitä valmistetuissa muovituotteissa on.