Mikä ero on Norjalaisen ja islantilaisen villapaidan?

Islantilainen villapaita eroaa norjalaisesta niin, että norjalaisessa villapaidassa kuvio jatkuu koko paidassa. Islantilainen villapaita neulotaan pyöröpuikoin ja hihat poimitaan samoille pyöröpuikoille kuin vartalo-osakin. Ensin yläosa neulotaan yhtenä kappaleena, jolloin olkapäiden muoto saadaan kavennuksia neuloen.

Mitä maksaa islantilainen villapaita?

Aito käsinneulottu islantilainen villapaita maksaa kaupoissa noin 150-240 euroa mallista, kuvioinnista ja pituudesta riippuen. Korkeahkosta hinnastaan huolimatta nämä ovat todella suosittuja matkamuistoja. Ne ovat itse asiassa niin suosittuja, että kaikkiin kauppoihin ei enää riitä käsinneulottuja versioita.

Mikä lanka norjalaiseen villapaitaan?

Lanka soveltuu erityisen hyvin huovutukseen! Fritidsgarn on norjalainen 100% villalanka. Lanka soveltuu erityisesti villaneuleisiin sekä huovuttamiseen. Langasta saat neulottua niin norjalaiset villapaidat kuin pipot ja lapaset.

Mitä islantilaisen villapaidan alle?

Tämä villapaita on nimenomaan päällysvaate. Jos keli on erityisen tuulinen, niin pue neuleen alle jokin tuulenpitävä välikerros. Jos ilma on kylmä, niin neuleen alle kannattaa pukea sekä aluskerrasto, että välikerros. Hiukan lämpimämmällä ja tyynellä kelillä villaneuleen alle riittää aluspaita.

Mikä suomalainen lanka vastaa Alafosslopia?

Alafosslopin voi yrittää korvata esimerkiksi Sandnes Garnin Fritidsgarnilla. Se on huomattavasti pehmeämpää, mutta myös hieman ohuempi lanka, joka sopii vallan mainiosti myös kirjoneuleisiin. Koska Fritidsgarn on vähän ohuempaa, kannattaa tehdä mallitilkku.

Mikä on hyvä lanka Villapaitaan?

Villapaita – jos haet siistiin sisäkäyttöön pehmoista lankaa, kampalanka on hyvä valinta villapaitaan tai villatakkiin. Ulkoiluun kannattaa valita joko hahtuvalanka tai karstalanka. Karstalanka kestää parhaiten kulutusta (esim. hankaus, reppu selässä jne).

Milloin voi käyttää Villapaitaa?

Villapaita on monikäyttöinen vaatekappale, joka sopii käytettäväksi ympäri vuoden. Koska villakuitu hengittää eikä hiosta, villapaita on mukava myös kesällä. Syksyllä villapaidan alle voi pukea esimerkiksi pitkähihaisen t-paidan ilman, että asu tuntuu paksulta ja raskaalta.

Kauanko kestää tehdä villapaita?

Lisäksi arvioin langan mukavuutta, kestävyyttä, ja neulomiseen käytettävän ajan oletuksella, että illan aikana neuloo 100m lankaa. Keskimäärin tällä tahdilla mallista ja ahertamisesta riippuen villapaita valmistuu 2-3 viikossa, paksusta langasta jopa viikossa.

Mikä lanka ei kutita?

”Mitä ohuempi kuitu ja hienompi lanka, sitä miellyttävämpää villa on iholle.” Kaikkein ohuimpia ja pehmoisimpia villalaatuja ovat merinovilla, angora ja kasmir. Kasmir ja merino eivät kutita samaan tapaan kuin karkea lampaanvilla.

Mikä vastaa Lettlopi lankaa?

Yksi tämän hetken suosituimmista islantilaisneuleissa käytettävistä langoista on Léttlopi, joka on paksuudeltaan 4 eli Worsted/Aran. 100 g lankaa vastaa 200 m ja neuletiheys on 18 silmukkaa / 10 cm.