Mikä on Bankgiro?

Ns. ”bankgiron” eli pankkisiirron käyttö maksuliikenteessä yleistä. Bankgiro tarkoittaa sitä, että yrityksillä on yksi ainoa pankkisiirtonumero, jota käytetään kaikissa maksulomakkeissa. Clearing tapahtuu pankkisiirtokeskuksen välityksellä. Pankkisiirtonumero pysyy samana, vaikka yritys vaihtaisi pankkia.

Mistä tilinumero muodostuu?

IBAN-tilinumero muodostuu aiemmin käytössä olleesta kotimaisesta tilinumerosta, jonka eteen on lisätty maakoodi eli kirjaimet FI sekä kaksi tarkistenumeroa. Suomalainen IBAN-muotoinen tilinumero on aina 18 merkkiä pitkä.

Mikä tarkoittaa IBAN?

IBAN-tilinumero (International Bank Account Number) on kansainvälinen tilinumero. Tunnistat IBAN-tilinumeron numerosarjan alussa olevasta kaksikirjaimisesta maatunnuksesta. IBAN-tilinumeron pituus vaihtelee maittain. Suomessa se on aina 18 merkkiä pitkä ja alkaa maatunnuksella FI.

Onko IBAN sama kuin tilinumero?

IBAN on tilinumero kansainvälisessä muodossa Kansainvälinen IBAN-muotoinen tilinumero muodostuu kotimaisesta tilinumerosta, jonka eteen on lisätty kirjaimet FI (maakoodi) sekä kaksi tarkistenumeroa. Esimerkiksi kotimainen tilinumero 800000-12345678 on IBAN muodossa FI2180000012345678.

Miten tunnistaa pankki Tilinumerosta?

1 = Nordea (aiemmin Kansallis-Osake- Pankki ) 2 = Nordea (aiemmin Suomen Yhdyspankki) 31 = Handelsbanken. 400, 402, 403, 406-408, 410-412, 414-421, 423-432, 435-452, 454-464, 483-493, 495-496 = Säästöpankit ja Oma Säästöpankki.

Mistä saa IBAN tilinumeron?

Oman IBAN-tilinumerosi löydät tiliotteeltasi ja verkkopankista Tilitapahtumat ja tilin tiedot-kohdasta. Jos olet tekemässä tilisiirtoa, löydät IBANin ja BICin yleensä laskulomakkeesta tai sinun on pyydettävä ne maksun saajalta.

Onko turvallista antaa tilinumero?

– Älä siis koskaan kerro tietojasi. Jos sinulta jollakin tavalla tiedustellaan netissä tai puhelimessa verkkopankkitunnuksia, pankki- tai luottokorttiesinumeroa ja kortteihin liittyviä käyttäjätunnuksia tai tilinumeroasi, niin vastaus on ehdoton EI, sanoo poliisitarkastaja Jyrki Aho Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Onko Bic-koodi pakollinen?

BIC-koodi ja SWIFT-koodi tarkoittavat tietyn pankin omaa tunnistekoodia, jolla eri pankit erotetaan kansainvälisissä tilisiirroissa. BIC-koodi on pakollinen tieto kaikissa ulkomaan maksuissa, kohdistui maksu sitten EU:n sisälle tai sen ulkopuolelle.

Mitä tarkoittaa Account Number?

tilinumero {subst.}

Mistä näkee tilinumero?

Tilinumerosi löydät tilisopimuksestasi, tiliotteeltasi, verkkopankista, sekä mobiilipankista. Käytä IBAN-tilinumeroa aina kun teet maksuja joko suomalaisiin pankkeihin tai euromääräisiin muihin SEPA-alueen maihin.