Mikä on Colorado Relay?

Colorado Relay on vuosittainen kilpailu kaikentasoisille juoksijoille, ja se järjestetään Yhdysvaltain Coloradon osavaltiossa. Kilpailun pituus on noin 174 kilometriä, ja juoksijat alkavat tyypillisesti Georgetownin kaupungista ja ylittävät maaliviivan Carbondalessa. Tämä viesti kestää täydet 280 tuntia useimpien juoksijoiden suorittamiseen. Yksittäisten kilpailujen sijasta juoksijat jaetaan ryhmiin, joissa on 24-12 henkilöä. Jokainen joukkueen jäsen on yleensä vastuussa kilpailun kolmen osuuden juoksemisesta.

Jotkut Colorado Relay -joukkueet voivat koostua eliittijuoksijoista. Näihin joukkueisiin viitataan nimellä ”Ultra”, eivätkä ne koostu tyypillisesti enempää kuin viidestä henkilöstä, joista jokainen yleensä kattaa noin 35 kilometriä kilpailusta. Jotkut Ultra -tiimit luokitellaan myös Freestyle Ultra -joukkueiksi. Juoksijat, jotka ilmoittautuvat näihin joukkueisiin, saavat jakaa kilpailun jalat haluamansa mukaan, ilman kullekin henkilölle määritettyä kilometrimäärää.

Coloradon viestiä pidetään usein haasteena monille juoksijoille, myös niille, joilla on ammattitaitoinen juoksutausta. Juoksijat kulkevat Kalliovuorten läpi jyrkkiä rinteitä ylös ja alas. Jotkut näistä rinteistä saavuttavat erittäin korkeita korkeuksia, jotka voivat ylittää 12,000 metriä. Juoksijoille sallitaan yksi tai kaksi ajoneuvoa joukkuetta kohti kuljettamaan juoksijat vaihtopisteisiin ja takaisin. Säähän ja loukkaantumiseen liittyvät hätätilanteet ovat aina mahdollisia, ja tästä syystä joukkueilta vaaditaan lääketieteellisiä tarvikkeita.

Osallistuakseen Colorado -viestiin henkilön on oltava vähintään 16 -vuotias. Alle 16 -vuotiaiden, jotka haluavat osallistua, on yleensä saatava hyväksyntä rodunjohtajalta, ja heidän on yleensä oltava mukana aikuinen koko kilpailun aikana. Rekisteröintikustannukset Colorado Relay -tapahtumaan osallistumisesta voivat vaihdella vuosittain, ja hinnat ovat yleensä alhaisempia varhaisille rekisteröijille ja korkeammat viime hetkellä ilmoittautuneille.

Viestin osallistujille on myös palkintoja ja etuja. Kilpailun aikana voit järjestää aikareittejä ja muita kilpailuja voittajan palkinnolla. Ihmiset, jotka selviytyvät kilpailusta läpi, palkitaan yleensä runsaalla aamiaisella aamulla maalilinjan ylityksen jälkeen. Muita bonuksia voivat olla Colorado Relay -logolla varustetut T-paidat ja muut niihin liittyvät vaatteet, mutta nämä lisäominaisuudet vaihtelevat tyypillisesti vuosittain.