Mikä on Jerkki?

Jerkki on turpalevytön uistin, jolle kalastaja voi itse antaa haluamansa tyylisen uinnin. Siinä missä perinteistä lusikkaa tai vaappua useimmiten vain kelataan tasaisesti, voidaan jerkkiä uittaa useilla eri tyyleillä. Yleisin uintiliike jerkeissä on puolelta toiselle sivuliuku.

Miten uittaa Jerkkiä?

Jerkin uittaminen Voit aloittaa uittamisen tekemällä vavalla pieniä lyöntejä kohti veden pintaa. Toki voit myös jerkata ylöspäin ja naputtaa vavalla yläviistoon – se on toimiva tekniikka, jos haluat kalastaa matalassa. Vavalla uittamisessa korostuu löysien siimojen kelaus takaisin puolalle.

Mikä on Jerkkivapa?

jerk; nykäys, nykiminen) on heittokalastusta uintilevyttömällä vaapulla, jossa ei ole omaa uintiliikettä. Jerkkikalastuksessa vavan painalluksilla tai kelausrytmin muutoksilla tai näiden yhdistelyllä jerkkiin voidaan luoda uintiliikkeitä, jotka saaliskalat huomaavat.

Mikä Kela Jigaukseen?

500-kokoluokan kela sopii lähinnä UL-kalastukseen. 1000-kokoluokan kela sopii niin microjigikalastukseen, jigikalastukseen, koskikalastukseen, kuin kevyeen ahvenen kalastukseen. 2000-kokoluokan kela sopii vielä hyvin yleiskokoluokaksi jigikalastukseen sekä sen lisäksi hauen- kuin kuhankin kalastukseen.

Mikä vapa Jigaukseen?

Kuhalle: Vapa saa olla jämäkkä, kevyt, tunnokas ja 1/3 osatoiminen. Vavan mitta on kalastajan mieltymyksistä kiinni, yleisimmin käytetyimpiä kuhavavan mittoja on 6-7,5″ jalkaa, eli 180-215cm. Itse suosimme vielä jaottelua kalastatko veneestä tai rannalta.

Minkä pituinen jigi?

Perinteisessä jigauksessa hyvä vapa on hieman jämäkämpi, jolla säilytetään kuitenkin tuntuma jigiin. Tunnokas vapa helpottaa myös kalan tartuttamista. Pituus 180 – 210 cm on hyvä perinteiselle jigivavalle.

Saako Kela pankkitiedot?

Kela voi hyväksyä tiliotteen sijaan tilitapahtumat vain, jos tilinumero ja tilin saldo näkyvät ja tilitapahtumien luettelo on katkeamaton. Kuvakaappaus mobiilipankin tilitapahtumista tai pankkiautomaatista tulostettu kuitti ei käy tiliotteeksi.

Mistä Kela saa tietää tulot?

Kela ei enää pyydä asiakkailta palkkatositteita, vaan hakee palkkatiedot suoraan tulorekisteristä. Ensi vuoden alussa tulorekisteriin ilmoitetaan myös eläke- ja etuustiedot. Kiitos tulorekisterin, jo 70 % yleisen asumistuen hakemuksista ratkaistaan ilman, että asiakkaan pitäisi lähetellä palkkakuitteja Kelaan.

Millä Jigillä ahventa?

Ahvenen kalastuksessa virvelillä paras menetelmä on jigaus, jota voi kokeilla koska tahansa avovesiaikaan. Jigi on koukku, jossa on kiinteä paino. Jigiin pujotetaan muovinen mato, toukka tai kala. Jigin pyrstön vikkelä liike ja aito ulkonäkö houkuttelevat ahvenia tehokkaasti.

Minkä värinen jigi Ahvenelle?

Ruskean eri sävyt ovat perusvarmoja ahvenelle ja kuhalle. Niiden lisäksi hankkisin ainakin valkoista, keltaista ja violettia.