Mikä on kreikkalaisten tärkein elinkeino?

Kreikka oli jakautunut tuhansiin kaupunkivaltioihin. Kreikkalaisten tärkein elinkeino oli maanviljely.

Mistä Kreikkalainen kulttuuri sai vaikutteita?

Kreikkalainen kulttuuri ei suinkaan kehittynyt tyhjästä eikä kotoperäisesti, vaan se sai runsaasti vaikutteita idempää, Välimeren itäosien vanhemmista korkeakulttuureista. Välimerellinen sijainti mahdollisti vilkkaat kauppayhteydet, jotka edesauttoivat kulttuurivaikutteiden siirtymistä.

Mikä on antiikin Kreikka?

Antiikin Kreikka on termi, jolla kuvataan antiikin kulttuurin muinaiskreikkaa puhuneita alueita. Se ei rajoitu nykyisen Kreikan valtion alueisiin, vaan siihen sisältyvät myös alueet, joille helleeninen kulttuuri antiikin aikana levittäytyi.

Onko Kreikka Välimerellä?

Maantiede. Kreikka on Etelä-Euroopassa Välimeren rannalla. Kreikan vuoristoisen niemimaan pohjoisia naapureita ovat Albania, Pohjois-Makedonia ja Bulgaria.

Mitä kannattaa syödä Kreikassa?

Klassisia kreikkalaisia ruokalajeja ovat muun muassa munakoiso-perunavuoka moussaka, lammaslihapyörykät eli keftedes ja valkosipulinen kurkku-jogurttikastike tsatsiki. Kannattaa kokeilla myös paikallista makaronilaatikkoa eli pastitsiota sekä oliiveilla, fetajuustolla ja mintulla maustettua kreikkalaista lihapataa.

Onko Kreikassa karhuja?

Kreikan vesistöt, kuten järvet ja laguunit, ovat merkittäviä muuttolintujen pesimis- ja levähdysalueita. Perhoslajeja on havaittu 232, joista 11 endeemisiä, ja matelijoita ja sammakkoeläimiä 68. Uhanalaisiin lajeihin maassa kuuluvat muun muassa karhu, susi ja eräät käärmeet.

Missä Kreikkalainen kulttuuri syntyi?

Kreikan kulttuuri on kehittynyt tuhansien vuosien aikana, saaden alkunsa antiikin Kreikan arkaaiselta ajalta. Myöhemmin se vaikutti suuresti Rooman, Bysantin ja Ottomaanien valtakuntien kulttuuriin.

Mikä on Kreikan kansallis ruoka?

Moussaka on Kreikan kiistaton kansallisruoka. Se on ihana uuniruoka, joka sopii mainiosti viikonlopun herkuksi. Moussakan valmistaminen vie aikaa, joten tämä ruoka ei sovi silloin, jos perhe jo kiljuu nälkäisenä.

Mikä uskonto Kreikassa on?

Uskonnot: Ortodokseja 98% lisäksi Islamilaisia ja katollisia. Kellon aika: Sama kuin Suomessa. Rajanaapurit: Bulgaria,Turkki,Makedonia ja Albania. Lukutataitoisuus: 93%.

Onko Rhodos Kreikassa?

Rodos on Kreikan isoimpia ja tunnetuimpia saaria, jossa on rantaviivaa sekä Egeanmerellä että Välimerellä. Dodekanesian saariryhmään kuuluvalla Rodoksella on vajaat 125 000 asukasta ja siellä paistaa aurinko jopa 300 päivää vuodessa.