Mikä on lahti Breakersille?

Bay to Breakers on jalkakäytävä, jota järjestetään vuosittain San Franciscossa Kaliforniassa vuodesta 1912. Sen lisäksi, että Bay to Breakers on tunnustettu yleisurheilutapahtuma, jossa huippu -urheilijat kilpailevat, se on kuuluisa myös San Franciscon kookier -elementtien isännöimisestä. eliittijuoksijat, usein kehittyneissä asuissa. Jotkut juoksijat osallistuvat ryhmiin ja muuttavat kilpailun suorituskyky- ja juoksupaikaksi, ja monet san fransiskaanit katsovat mielellään kilpailua ja siinä kilpailevia ihmisiä.

Tämä kuuluisa kilpailu alkoi Cross City Race -kilpailuna, ja sen oli tarkoitus olla osa elvyttämistoimia, jotka auttavat kaupunkia toipumaan tuhoisan 1906 maanjäristyksen jälkeen. Lahden reitti Breakersiin alkaa Embarcaderon kaupunginosasta San Franciscon lahden vieressä, ja juoksijat alkavat Market Streetiltä ja törmäävät länteen kaupungin poikki, juoksemalla Market Streetille useita korttelia ennen kuin kulkevat kurssin pohjoiseen ylös Hayes ja Fell Streets niin, että ne päätyvät Golden Gate Parkiin. Juoksijat seuraavat Golden Gate Parkin teitä päästäkseen Ocean Beachille ja Tyynenmeren murtautuville aalloille. Reitti on 7.46 kilometriä pitkä, ja kilpailu ajetaan perinteisesti toukokuun kolmantena sunnuntaina.

Elite -juoksijat Bay to Breakersissa pääsevät yleensä ympäri kaupunkia alle tunnissa, kun taas kilpailun uutuusosallistujat vievät enemmän aikaa kulkiessaan ympäri kaupunkia, joskus jäämättä maaliin. Perinteisesti eliittijuoksijat kylvetään kilpailun alussa, ja he saavat aloittaa ensimmäisenä varmistaakseen, etteivät kilpailijat ole saastuttaneet heitä huvin vuoksi.

Merkittäviä merkintöjä Bay to Breakersiin ovat tuhatjalkaiset, juoksijat, jotka kilpailevat toisiinsa liittyvinä ryhminä. Jotkut tuhatjalkaiset ovat asettaneet omat kilpailunennätyksensä lahjakkaiden ja hyvin koordinoitujen juoksijoiden ansiosta. Muut juoksijat voivat juosta kehittyneissä asuissa tai joukkueissa, jotka esiintyvät soittimilla juoksemisen aikana, pitävät pilkkaruokaa ja taistelevat muita esityksiä. Niin kutsutut “Bare to Breakers” -juoksijat juoksevat, kuten saatat päätellä, alasti, kun taas Bay to Breakers Salmon Run koostuu lohiksi pukeutuneista juoksijoista, jotka juoksevat Breakersista lahdelle jäljittelemällä lohen vuotuista muuttoa.

Ensimmäinen naispuolinen kilpailija lahdella Breakersille oli Bobbie Burke, joka juoksi naamioituneena mieheksi vuonna 1940. Nykyään saavutetut naisurheilijat ovat vuosittain nähtävyys Bay to Breakersissa; vuonna 2007 nainen ylitti maaliviivan miesten edellä ensimmäistä kertaa. 1940 oli myös ensimmäinen vuosi, jolloin esiintyi pukuinen juoksija, joka asetti lavan vuosikymmenten Bay to Breakers -perinteeseen. Nimi “Bay to Breakers” hankittiin vuonna 1964.

Osallistujat, jotka haluavat rekisteröityä kilpailuun, voivat tehdä sen kilpailun verkkosivustolla; ihmisiä, jotka haluavat vain seurata tapahtumaa, kannustetaan tekemään hotellivarauksia aikaisin, koska San Franciscosta tulee usein tungosta Bay -Breakersin aikaan. Lisäksi on suositeltavaa käyttää julkista liikennettä Bay -Breakersin aikana, koska kilpareitti tukkii useita kaupungin tärkeitä teitä tuntikausia. Liikkuminen San Franciscossa julkisilla liikennevälineillä on erittäin helppoa, vaikka Bayn reitit muuttavat Breakersiin, ja se on paljon hauskempaa kuin taistella kaupungin liikenteen ja tunnetusti hämmentävän katuverkon kanssa.