Mikä on uima-allas englanniksi?

uima-allas {substantiivi} swimming pool {subst.}

Mikä on maailman isoin uima-allas?

Maailman suurin uima-allas löytyy Chilestä. San Alfonso del Mar lomakeskuksen yli kilometrin pituinen ja kaikkiaan kahdeksan hehtaarin kokoinen allas on täytetty suodatetulla merivedellä. Allas on syvimmillään kolmimetrinen, ja siihen uppoaa kaikkiaan 250 miljoonaa litraa vettä.

Pitääkö uima-allas tyhjentää?

Useimmissa ulkoaltaissa allasvesi voidaan säilyttää altaassa talven yli, kunhan veden pinta on laskettu vedentuloventtiilien alapuolelle. Myös putkistot pitää tyhjentää vedestä jos ne ovat esim. PVC-muovia, joka ei kestä jäätymistä. Suodattimesta lasketaan vedet pois irrottamalla suodattimen pohjatulppa.

Tarvitseeko uima-allas rakennusluvan?

Uima-altaan rakentamiseen ei yleensä tarvita rakennuslupaa, mutta usein edellytetään toimenpidelupaa. Viisainta on kysyä asiaa suoraan oman kunnan rakennusvalvontaviranomaisilta. Saatat tarvita myös naapureiden suostumuksen.

Mikä on englanniksi uida?

uida [uin|uinut] {verbi} swim [swam|swum] {v.}

Mikä on lapset englanniksi?

lapset {substantiivi} children {subst.}

Mitä uima-allas maksaa?

Uima-altaan rakennuttaminen maksaa keskimäärin noin 4.500 € – 20.000 € altaan tyypistä, koosta ja varustelusta riippuen. Esimerkiksi betonivalettu allas voisi ilman lisätöitä maksaa 9.000 €.

Miten uima-allas pidetään puhtaana?

Puhdista uima-allas säännöllisesti. Puhdistus tehdään tavallisesti vettä vaihtamatta käyttäen hyväksi pohjaimuria ja reunapesuainetta. Hiekkasuodattimen hiekka vastavirtahuuhdellaan kerran kuukaudessa. Kotialtaan hiekka vaihdetaan kolmen vuoden välein.

Miksi Uimaveteen lisätään klooria?

Pääsääntöisesti uima-altaiden veden desinfioinnissa käytetään klooria, joka tappaa bakteereja ja leviä.

Onko uimahallin vesi puhdasta?

Kun vesi on kulkeutunut suodatusjärjestelmän läpi ja klooripitoisuus on palautunut normaalille tasolle, vesi on uintikelpoista. Etenkään meressä polskuttelevien ei kannata pelätä uimahallin vettä bakteerien takia. – Veden mikrobiologisen laadun kannalta uimahallin vesi on paljon puhtaampaa kuin merivesi.