Mikä on Vakuutustodistus?

Mikä on vakuutustodistus? Vakuutustodistuksella todistat vakuutuksesi voimassaolon ja kattavuuden. Voit tarvita vakuutustodistusta esimerkiksi matkustaessasi, vuokratessasi asuntoa tai todistaaksesi urheiluvakuutuksen voimassaolon urheiluseuralle.

Mistä saan Vakuutustodistuksen?

Vakuutustodistukset. Henkilöasiakkaana saat vakuutustodistukset helpoiten kirjautumalla verkkopalveluun omilla pankkitunnuksillasi. Verkkopalvelussa lähetä viesti ja kerro, mihin tarkoitukseen tarvitset todistusta. Vakuutustodistuksen saat myös asioimalla toimistossamme.

Pitääkö matkavakuutus tulostaa?

Todistus on tärkeää ottaa aina matkalle mukaan, sillä se sisältää tarvittavat tiedot matkavakuutuksesta ja vakuutusyhtiön yhteystiedot. Kun ostat verkosta määräaikaisen matkavakuutuksen, saat matkavakuutustodistuksen heti oston jälkeen ja voit tallentaa sen itsellesi talteen.

Miten todistaa kotivakuutus?

Kotivakuutuskortti on käytettävissä vakuutuksen sovitusta alkamispäivästä ja se toimii todistuksena voimassaolevasta kotivakuutuksesta. Voit todistaa kotivakuutuksesi voimassaolon vuokranantajalle vaihtoehtoisesti vakuutuskirjalla, jonka löydät sähköisesti op. fi-palvelun omasta arkistosta.

Mistä tietää onko vakuutus voimassa?

Vakuutuksen voimassaolon voit tarkistaa vakuutusyhtiöstäsi. Ajoneuvon vakuutusyhtiötiedon voit tarkistaa myös Traficomin ajoneuvotietopalveluista .

Voiko vakuutuksen ottaa toisen puolesta?

Valtakirja vakuutus- ja korvausasioiden hoitamiseksi Valtakirjalla voit valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan vakuutusasioitasi tai vakuutus- ja korvausasioitasi. Valtuutus on voimassa aina toistaiseksi. Jos haluat tehdä siihen muutoksia tai päättää sen kokonaan, tulee sinun olla yhteydessä LähiTapiolaan.

Onko autovakuutus henkilökohtainen?

Kumpi hankkii autovakuutuksen: auton käyttäjä vai omistaja? Ajoneuvon pääasiallisen käyttäjän tulee vakuuttaa ajoneuvo. Huomaathan, että käyttäjän tulee olla joko rekisteriin merkitty ajoneuvon omistaja tai haltija ja hänen täytyy käyttää ajoneuvoa pääsääntöisesti.

Mikä on vakuutus numero?

Vakuutusnumero on sopimusnumero, jonka avulla vakuutussopimus voidaan yksilöidä. Vakuutusnumero löytyy esimerkiksi vakuutuskirjasta ja verkkopankista kohdasta Vakuutukset.

Paljonko on Ikävähennys?

Ikävähennys tarkoittaa prosenttiosuutta, joka vähennetään laitteen hinnasta kultakin käyttövuodelta. Kodinkoneista vähennys on yhtiöstä riippuen yleensä 7-10 prosenttia, mutta kännyköistä ja muista tietotekniikkalaitteista korkeampi, esimerkiksi 25 prosenttia.

Pitääkö matkavakuutus olla ennen matkaa?

Matkavakuutus kannattaa ottaa viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkua, jotta varmistat, että saat korvauksen matkan peruuntuessa esimerkiksi sairastumisen takia.