Miksi jalat väsyvät?

Jalat väsyvät rasituksesta Väsyneet jalat ovat usein merkki siitä, että jalat eivät ole saaneet tarpeeksi lepoa. Raskas tunne saattaa johtua myös esimerkiksi huonoista kengistä, kuten korkeista koroista tai liian kapeasta lestistä. Rasittuneita jalkoja voi onneksi helpottaa monilla keinoilla.

Mikä sairaus on aso?

ASO (arteriosklerosis obliterans) eli valtimoita tukkeava kovettumistauti on kaikkia valtimoita koskeva sairaus. Jalkojen lisäksi oireita voi ilmetä esimerkiksi aivoverenkierrossa (halvaantuminen) ja sepelvaltimoissa (sydäninfarkti ja rintakipu).

Milloin lääkäriin jalkakipu?

Päivystykseen on syytä mennä silloin, jos jalassa tuntuu äkillistä kipua, tunnottomuutta tai lihasheikkoutta tai jos jalka muuttuu kylmäksi ja kalpeaksi.

Mistä johtuu jalkojen Leposärky?

Alaraajan iskeeminen leposärky viittaa tukkivan valtimotaudin vaikeimpaan muotoon, kriittiseen alaraajaiskemiaan. Sen merkkejä voivat leposäryn lisäksi olla haavaumat ja kuoliot. Kroonisen kriittisen iskemian ilmaantuvuuden on arvioitu olevan 500 – 1 000 miljoonaa asukasta kohden vuodessa (Norgren ym. 2007).

Miten hoitaa väsyneitä jalkoja?

”Liikunta, istumisen ja seisoskelun välttäminen sekä tukisukat helpottavat alaraajojen väsymystä ja kipuja. Hankalissa tapauksissa huonokuntoiset laskimot voidaan myös poistaa tai tuhota”, Halonen kertoo. Diabetekseen liittyvä hermoston rappeutuminen voi aiheuttaa oireita jaloissa.

Mikä auttaa jalkojen Pakotukseen?

Hieronta vilkastuttaa alaraajojen verenkiertoa ja voi näin vähentää oireilua. Säännöllinen liikunta saattaa vähentää levottomien jalkojen oireita, mutta voimakasta liikuntaa kannattaa välttää juuri ennen nukkumaanmenoa. Myös myöhäinen kahvin, alkoholin ja tupakan nauttiminen pahentaa jalkojen oireilua levossa.

Mitä Valtimonkovettumatauti voi aiheuttaa jalkojen valtimoissa?

Valtimonkovettumatauti aiheuttaa valtimotukoksia, jotka voivat johtaa aivo-, sydän- tai raajainfarktiin. Jalkojen valtimotauti on huonosti tunnettu, ja hoitamattomana se voi johtaa jalan menetykseen ja jopa kuolemaan, osoittaa väitöstutkimus.

Mikä on ateroskleroosi?

Valtimotauti (= valtimonkovettumatauti = ateroskleroosi =”verisuonten kalkkeutuminen”) tarkoittaa verta kuljettavien valtimoitten ahtautumista, jonka seurauksena veren kulku suonissa heikkenee.

Miten alaraajojen valtimotauti todetaan?

Toteaminen. Lääkäri voi todeta valtimotaudin palpoimalla eli tunnustelemalla jalkojen valtimoiden sykkeet nivusista, polvitaipeista, nilkasta ja jalkapöydän päältä.

Miten lievittää Jalkakipua?

Suurinta osaa jalkakivuista voidaan hoitaa kotikonstein — Jalkaterän alueen kipu voidaan saada rauhoittumaan jalkineita tai pohjallisia vaihtamalla. Joskus hieronta tai lihaskireyksien venyttely on tarpeen. Kävelymatto, tasapainolauta ja kävely sopivat myös itsehoitomuodoiksi. Kipulääkettäkin voidaan joskus tarvita.