Miksi Maitopurkissa on korkki?

Kuluttajatestit ovat osoittaneet, että avattavuus, säilytettävyys ja käytettävyys ovat parantuneet huomattavasti, kun olemme tuoneet korkin pakkaukseen, kertoo Valion kategoriapäällikkö Mirva Tollet.

Pitääkö maitopurkin korkki irrottaa?

Korkkia ei tarvitse poistaa, sillä muovi erotetaan kartongista tölkkien päätyessä kartonkitehtaille. Mikäli korkin kuitenkin poistaa, tulisi se hävittää energiajätteenä. Samaa kerrotaan Arla Ingmanin sivuilla: Korkillisen tölkin voi viedä keräysastiaan entiseen tapaan.

Pitääkö maitopurkit huuhdella?

Ennen lajittelua maitopurkki kannattaa huuhdella kylmällä vedellä ja valuttaa, kun taas alumiinisen einesvuoan tyhjäksi kaapiminen riittää, pesua se ei tarvitse. Muovipakkauskeräys on tarkoitettu vain pakkauksille. PVC-muovi sen sijaan kuuluu sekajätteseen.

Mitä eroa on kartongilla ja pahvilla?

– Pahvilla tarkoitetaan yleensä isoja pahvilaatikoita yms. aaltopahvipakkauksia. Kartonkia taas ovat muun muassa monet pienet elintarvikepakkaukset, kuten esimerkiksi kaurahiutalepaketit, keksipaketit ja muut kotelopakkaukset. – Kuluttajan kannalta näiden eroilla ei ole merkitystä.

Saako Maitopurkkeja polttaa takassa?

MaitopurkitPurkit tuottavat paljon tuhkaa, joka tukkii ilmareittejä tulisijassa. Päästöjä syntyy, koska palamislämpötila on takassa liian alhainen. Jos maitopurkkeja haluaa kuitenkin polttaa, ne kannattaa heittää tuleen lämmittämisen loppuvaiheessa.

Voiko maitotölkin polttaa takassa?

Jätehuolto- ja ympäristömääräyksissä kielletään roskien poltto tulisijoissa tai avotulella. Kaikki kierrätyskelpoinen materiaali kannattaa siis kierrättää teollisuuden tarpeisiin. Maitotölkit, pahvi ja paperi kuuluvat siis kierrätettäväksi, ei omassa tulisijassa poltettavaksi.

Voiko Styroksin laittaa Muovinkeräykseen?

Styrox-materiaalista tehdyt pakkaukset, kuten huuhdellut elintarvikepakkaukset ja pakkauksessa suojamateriaalina käytetty styroksi, käyvät muovipakkausten keräykseen. Ne voi myös laittaa loppujäteastiaan. Rakentamisessa käytetyt styroksilevyt otetaan vastaan jäteasemilla energiajätteenä.

Pitääkö Shampoopullo pestä ennen kierrätystä?

Moni luulee, että muoviroska tulisi pestä tai jopa tiskata ennen kierrätystä. Puhtaus ei kuitenkaan tarkoita aivan tätä. – Tyhjäksi käytetty riittää. Se tarkoittaa, että esimerkiksi leviterasia kaavitaan puhtaaksi tai shampoopullosta puristetaan viimeiset shampoot.

Saako kartonkiin laittaa pahvia?

Kartongin kierrätykseen voi lajitella myös huuhdellut ja valutetut alumiinivuoratut maito- ja mehutölkit sekä pahvilaatikot, joista ei tarvitse poistaa teippejä, etikettejä tai hakasia. Kartongin kierrätykseen ei voi lajitella lahjapaperia, likaisia pakkauksia, muoveja tai styroksia.

Mihin jätteeseen kuuluu Shampoopullo?

Tyhjä shampoopullo lajitellaan energiajätteeseen tai huuhdeltuna muovipakkausjätteeseen.