Miksi silmälasit painaa nenää?

Usein silmälaseissa on kovat muoviset nenätyynyt, jotka painavat nenänvartta ja lasit valuvat. Silikoniset Nenätyynyt takaavat lasien hyvän istuvuuden ja estävät painamisen tunteen.

Voiko silmälasien Nenätyynyt vaihtaa?

Silmälasien korjaus Voit tulla rikkoutuneiden silmälasiesi kanssa myymäläämme, jossa asiantuntijamme arvioi, voidaanko silmälasisi korjata. Myymälässämme onnistuvat silmälasien normaalit huoltotoimenpiteet, kuten kehysten taivutus, aisanpäiden vaihto, nenätyynyjen vaihto ja ruuvien kiristys.

Mistä silmälasien hinta koostuu?

Linssien hinnan muodostavat materiaali, suunnittelu, pinnoitteet ja lisäominaisuudet kuten sävytys. Näistäkin on olemassa perus- ja premium-vaihtoehdot. Erityisesti hintaan vaikuttaa se, ovatko kyseessä räätälöidyt eli yksilölliset linssit vai valmislinssit.

Mitä Silmälasivakuutus korvaa?

Silmälasivakuutuksemme korvaa naarmuuntumisesta ja vaurioitumisesta aiheutuneet vahingot sekä lasien katoamisen tai varkauden. Vakuutus on voimassa kaksi vuotta voimakkuuksilla varustettujen silmä- ja/tai aurinkolasien ostopäivästä.

Voiko silmälasit heikentää näköä?

Näkökyvyn huonontumisesta liikkuu myös paikkansa pitämättömiä myyttejä. Näkö ei huonone silmälaseja tai piilolinssejä käyttämällä, vaikka vanhan kansan suussa sellaista legendaa kiertää. Lasithan eivät sinänsä vaikuta silmän terveyteen, vaan ne ovat apuvälineitä, joilla taittovirhettä tai ikänäköä korjataan.

Saako silmälasit peittää kulmakarvat?

4. Peitä, jos haluat. Silmää, yläluomea tai kulmakarvaa ei siis kannata peittää, mutta vähemmän imartelevia kasvojen kohtia sen sijaan todellakin voi peittää kehyksillä. Valitse kehykset, joiden alaosa kulkee silmäpussien ja tummien silmänalusten päältä, keskeltä niitä.

Meneekö silmälasit Kotivakuutukseen?

Laaja kotivakuutus korvaa äkillisesti ja yllättäen rikkoutuneet lasisi. Perustason kotivakuutus korvaa varastetut silmälasit ja aurinkolasit.

Milloin kannattaa vaihtaa silmälasit?

Näöntutkimuksissa on hyvä käydä säännöllisin väliajoin, jotta silmiensä tilasta pysyy ajan tasalla. Yli kuusikymppisen kannattaa käydä optikolla parin vuoden välein, vaikka varsinaisia muutoksia ei silmien toiminnassa havaitsisikaan.

Voiko silmälasien naarmuja korjata?

Asiakkaat kyselevät säännöllisesti mitä on tehtävissä kun silmälasien linssit ovat naarmuuntuneet tai niiden pinnoitteet ovat vahingoittunet jollakin muulla tavalla. Valitettavasti naarmuuntuneita linssejä ei voi kuitenkaan korjata mitenkään. Näin ainoa vaihtoehto on uudet linssit.

Voiko silmälasien sangat aiheuttaa allergiaa?

– Silmälasikehyksestä vapautuva nikkeli on ihoa herkistävä aine, jolle altistuminen voi aiheuttaa pysyvän herkistymisen nikkelille, eli nikkeliallergian. Nikkeli voi aiheuttaa jo pieninä määrinä nikkeliallergiselle kosketusihottumaa, ylitarkastaja Petteri Talasniemi Tukesista kertoo.