Minkä kokoiset lumilautakengät?

Suoraan seistessä varpaiden tulisi koskettaa kengän kärkeä, ja polvia koukistaessa kengän kärkeen täytyisi syntyä tilaa. Sovita kenkää siteeseen, sillä siteitä on erikokoisia. Kengän koon ollessa suurempi kuin 44, tulisi laudan olla leveä, eli Wide-lauta.

Minkä pituinen lumilauta on hyvä?

Lumilaudan pituus on sopiva kun lauta yltää suurin piirtein laskijan leuan korkeudelle. Kokeneet ja painavat laskijat voivat valita myös pidemmän laudan, jolloin lauta on vakaampi ja kestää paremmin vauhtia. Myös laskutapa vaikuttaa laudan pituuteen. Kovavauhtinen rinnelasku sekä vapaalasku vaativat pidemmän laudan.

Kumpi jalka eteen lumilautailussa?

Oikea vai vasen jalka edellä? Erilaisia vippaskonsteja asian selvittämiseen löytyy lukuisia, mutta tässä niistä kaksi: Jos potkaiset jalkapalloa tai ponnistat paremmin oikealla jalalla, tulee se lumilautaillessa takajalaksi. Toinen tapa on kokeilla, kummin päin tuntuu luontevammalta liukua jäisellä kadulla.

Minkä ikäisenä lapsi voi Lumilautailla?

Minkä ikäinen voi aloittaa lumilautailun? Lumilautailun aloittamiselle ei ole ikärajaa, eikä ennen lumilautailun aloittamista tarvitse osata laskea muilla välineillä.

Milloin Wide lumilauta?

Leveys ilmaistaan pääsääntöisesti joko standardina, tai leveänä (wide). Leveitä lumilautoja suositellaan käyttäjille, joiden kengän koko on 44, ja siitä ylöspäin. Poikkeuksena, tämä ei koske leveitä junior lumilautoja.

Mitä tarkoittaa Fakie lumilautailussa?

Fakie: Perä edellä laskeminen. Front Foot: Kärjen puolella oleva jalka. Gap: Hyppyri, jossa on aukko lähdön ja alastulon välissä. Goofy: Laskija, jolla on oikea jalka luonnostaan etujalkana.

Mitä on lumilautailu?

Lumilautailu on alppihiihdon kaltainen laskettelu- ja talviurheilulaji, jossa käytetään välineenä lumilautaa. Lumilauta koostuu varsinaisesta laudasta sekä siteistä ja kengistä, joilla lautailijan molemmat jalat kiinnitetään lautaan.

Kuka keksi lumilautailun?

Lumilautailun juuret löytyvät Turkista ja Euroopasta. Turkkilaisessa vuoristokylässä on paikallisten mukaan laskettu lumilaudalla jo 400 vuoden ajan. Myös Alpeilla kerrotaan käytetyn lumilautaa noihin aikoihin.

Milloin lumilauta pitää huoltaa?

Kuvio kannattaa uusia noin 20–30 laskupäivän jälkeen, mutta vähintään kerran vuodessa. Karkea lumi kuluttaa luonnollisesti voidetta ja kuviota enemmän kuin pehmeä puuterilumi. Lumilaudan pohjaan hiotaan kuvio koneella.

Milloin Wide lauta?

Laudan leveys Laudan sopiva leveys riippuu ennen kaikkea kengänkoosta. Kenkien pitää ulottua hieman laudan ulkopuolelle sekä kärjestä että kannasta – mutta ei niin paljon, että kengät ottavat lumeen käännöksissä. Jos kengänkokosi on isompi kuin 43–44, valitse leveä (mid-wide tai wide) lauta.