Missä Dr Martensit tehdään?

Nykyisin Dr Martens valmistuttaa maihareita yhdellä tehtaalla Englannissa.

Onko Martensit aitoa nahkaa?

Ikoniset Dr. Martensin jalkineiden joukossa ovat 1460 -nahkakengät. Aitoa nahkaa sisältävissä Dr. Martens 1460 -maihareissa on sileä Smooth Leather -nahkapinta sekä tunnistettava ulkopohjan kuviointi.

Onko DR Martensit liukkaat?

Martensit muka sopivat käytettäväksi niin talvella kuin kesälläkin. Ja maiharit olivat mitä loistavin varuste festareille… Todellisuudessa, kuten kaikki martenseja käyttäneet tietävät, kyseiset kengät ovat Suomen talvessa älyttömän liukkaat ja kesällä taas hautovan kuumat.

Miten hoitaa Dr Martens?

Suosittelemme ottamaan tavaksi puhdistaa kengät säännöllisesti irtoliasta ja käyttämään Wonder Balsamia eritoten rasituskohtiin. Dr. Martens Wonder Balsam sopii kaikkien sileäpintaisten nahkatuotteiden hoitoon merkistä riippumatta. Eli sillä voi huoltaa myös esimerkiksi nahkalaukkuja ja nahkatakkeja.

Voiko nahkaa venyttää?

Yleensä nahkaisia kenkiä voi venyttää noin puoli numeroa, pehmeämpiä nahkoja enemmänkin. Esimerkiksi liikavarpaiden aiheuttama puristus ja kipu helpottavat kun kenkä venyy patin kohdalta. Voit myös viedä kenkäsi paikalliselle suutarille lestillä venytettäväksi.

Onko kenkä nahkaa?

Nahka on materiaali, jota saadaan parkitsemalla eläinten vuodista. Sitä käytetään muun muassa huonekalujen, kenkien, laukkujen ja asusteiden valmistuksessa. Nahan lähteenä ovat yleensä teuras- tai turkiseläimet.

Mitä kenkiä käyttää talvella?

Talven märkiin ja lumisiin keleihin sopivat parhaiten GoreTex-materiaalista valmistetut kengät. GoreTex-kenkien vedenpitävyyden ansiosta sopivat ne käyttötarkoitukseltaan monenlaisiin tilanteisiin sekä sääolosuhteisiin. Liukkaille teille sekä maastoihin ovat nastakengät hyvä valinta.

Miten hoitaa Kiiltonahkaa?

Kiiltonahkaiset, eli lakeerikengät kannattaa pyyhkiä kuivalla, pehmeällä liinalla käytön jälkeen. Kiiltonahan hoitoon tulisi käyttää sille tarkoitettua hoitoainetta, joka sisältää vähemmän liuottimia kuin tavalliset hoitoaineet. Suojasuihketta niille ei tarvitse suihkuttaa materiaalin pinnoitteen vuoksi.

Mistä tietää että kenkä on liian pieni?

Mikäli jalka on kiinni kengän kantakapissa ja varpaat osuvat kengän kärkeen, on kenkä auttamattomasti liian pieni. Jos kenkä on liian tiukka ja varpaat jäävät puristukseen, voi seurauksena olla vasaravarpaita ja vaivaisenluita.

Saako kenkä puristaa?

Kaikkein tärkeintä on mukavuuden tunne, mutta monet asiakkaat hämääntyvät myös kenkien kokoluokituksista. – Kenkä ei saa puristaa mistään paikasta, vaikka se saa olla napakka. Kokoihin ei kannata luottaa, koska eri valmistajilla koot voivat vaihdella suuresti.