Missä maassa ei ole partiota?

Partiolaisia on maailmassa noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Ainoastaan Andorrassa, Kiinassa, Kuubassa, Pohjois-Koreassa ja Laosissa ei ole partiotoimintaa.

Mitä kaikkea partiossa tehdään?

Käsillä tekeminen, luonnon suojeleminen sekä hengelliset asiat ovat tärkeitä aiheita partiossa. Partioon kuuluu myös kansainvälisyys. Kun opettelet erilaisia taitoja, valmistaudut partioretkiin, leireihin, vaelluksiin ja partiokisoihin. Osa lippukunnista on erikoistunut meripartiotoimintaan.

Kuka on keksinyt partion?

Partioliikkeen perusti kenraalimajuri Robert Stephenson Smyth Baden-Powell (myöhemmin lordi Baden-Powell of Gilwell, partiolaisten keskuudessa B-P tai BP) Englannissa vuonna 1907. Hän otti paljon vaikutteita Ernest Thompson Setonin “Woodcraft Indians” -nuorisoliikkeestä.

Montako Partiolaista Suomessa on?

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry (SP-FS) on Suomen suurin nuorten vapaaehtoisjärjestö, jolla on 65 000 jäsentä.

Onko partio ilmainen?

Partio on edullinen harrastus Partion jäsenmaksu on 60–80 euroa vuodessa. Jäsenmaksun maksamalla saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan.

Minkä ikäisenä voi aloittaa partion?

Partioharrastus aloitetaan, kun lapsi on noin 7-vuotias tai sitä vanhempi. Yläikärajaa ei ole. Partiossa jokainen lapsi ja nuori pääsee toimimaan yhdessä oman ikäistensä kanssa.

Miten partioon liitytään?

Partioon liittyminen Partioon liitytään täyttämällä hakemus osoitteen https://www.partio.fi/lippukunta/kallan-tytot-ry/ kautta tai klikkaa sivun oikean reunan ”liity nyt” – painiketta. Ennen hakemuksen täyttöä kannattaa olla yhteydessä suoraan lippukuntaan, jotta voimme keskustella sinulle sopivasta toimintaryhmästä.

Mikä on partio englanniksi?

partio {substantiivi} patrol {subst.} scouting {subst.}

Onko partio järjestö?

Partio on demokraattinen ja puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö. Partio-ohjelmaa on uudistettu Suomessa vuonna 2008.

Mikä on partion tarkoitus?

Partion tavoitteena on kasvattaa persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoisia, vastuuntuntoisia, aktiivisia sekä itsenäisesti ajattelevia paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäseniä. Partion tavoitteet ja päämäärät pyritään saavuttamaan monipuolisen tekemisen kautta.