Mistä aloittaa jooga?

Käy alkeiskurssilla tai alkeistunneilla. Jotta saat joogasta irti kaiken mahdollisen, suosittelemme ehdottomasti alkeistason tunteja. Opettajan ohjauksessa kasvatat ymmärrystä hengityksestä ja opit lähestymään asanoita turvallisesti. Alkeistason tunnit ja kurssit on aina merkattu erikseen.

Mitä vaatteita joogaan?

Valitse vaatteet joogatyylin mukaan Hengittävät housut ja t-paita ovat hyvä valinta lähes kaikille joogatunneille, mutta tuntien sisältö vaikuttaa paljon siihen, mikä paras vaihtoehto todellisuudessa on. Hot joogassa näkee miehiä pelkissä shortseissa, ja monet naisetkin suosivat pelkkiä shortseja ja urheiluliiviä.

Mitä syödä ennen joogaa?

Hitaasti energiaa vapauttavat ruoat Jos teet harjoituksen jonain muuna ajankohtana kuin ensimmäiseksi aamulla, on ennen harjoitusta hyvä syödä kevyttä ja helposti sulavaa ruokaa. Esimerkiksi aamupäivään sopivat hyvin banaani, avokado, smoothiet ja mehut.

Mihin jooga auttaa?

Jooga rauhoittaa sekä kehoa että mieltä ja tasapainottaa elintoimintoja. Jooga vaikuttaa tutkitusti jopa hormonitoimintaan. Kun valitset itsellesi joogatuntia, huomioi tunnin vaativuus, sillä joogalajeja on hyvin monenlaisia: erittäin haastavia fyysisiä tunteja ja lähes unenomaisia meditatiivisempia tunteja.

Miten opiskella Joogaopettajaksi?

Joogaopettajaksi tai -ohjaajaksi voi opiskella eri paikoissa. Koulutusta järjestävät muun muassa erilaiset kesäyliopistot ja joogaopistot. Jonkinlaisena peruskoulutuksena voidaan pitää kansainvälisen Yoga Alliancen hyväksymää 200 tunnin pakettia, jonka suoritettuaan itseään saa kutsua rekisteröidyksi joogaohjaajaksi.

Voiko jooga laihduttaa?

Vaikka jooga on erinomainen liikunta- ja venyttelyvaihtoehto, toimii se myös mainiosti painonpudotuksessa.

Onko jooga hyvää liikuntaa?

Jooga lisää kehon liikkuvuutta Joogaa voi lähestyä todella monesta näkökulmasta. Osalle se voi olla kuin jumppaa, osaa se palvelee rentoutumisen ja rauhoittumisen keinona. ”Jooga on hyvä liikuntamuoto sellaisenaan, mutta siihen voi yhdistää aerobista liikuntaa tai painoharjoittelua.”

Onko joogasta hyötyä?

Jooga lisää lihasvoimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa Jooga kehittää esimerkiksi takareisien ja alaselän liikkuvuutta sekä käsien voimaa – alueita, jotka helposti kärsivät nimenomaan istumatyöstä. Joogalla on todettu vaikutusta myös ikääntyvien sekä nuorten aktiiviurheilijoiden liikkuvuuteen ja tasapainoon.

Mitä tarvitaan mukaan Joogatunnille?

Ensimmäistä kertaa joogatunnille mentäessä et oikeastaan tarvitse mitään muuta mukaasi kuin itsesi, mahdollisesti vesipullon sekä mukavat treenivaatteet. Joogan sopivia vaatteita ovat esimerkiksi vartalonmyötäiset legginssit tai shortsit sekä toppi/t-paita.

Miten pukeutua Joogatunnille?

Joogatunnille voi pukeutua miten ikinä haluaa, kunhan vaatteet ovat joustavia, eivätkä tee oloasi epämukavaksi. Aloittelija voi mainiosti ilmaantua paikalle verkkareissa ja lyhythihaisessa paidassa. Paita voi olla teknistä kangasta, jolloin se kuivuu nopeasti, tai hengittävää puuvillaa.