Mitä ei saa tehdä lävistyksen oton jälkeen?

Vältä uimista ja seisovassa vedessä oleskelua sekä saunaa 4 viikkoa lävistyksen oton jälkeen. Suun alueen lävistyksien oton jälkeen älä jaa ruokailuvälineitä tai vaihda bakteereja muiden ihmisten kanssa muutamaan viikkoon. Älä vaihda lävistyskorua liian aikaisin.

Miten nukkua lävistyksen kanssa?

Hoito-ohjeet – Vältä lävistyksen päällä nukkumista, puristavia vaatteita sekä kaikkea muuta rasitetta lävistysalueella. – Huuhtele lävistys 2 kertaa päivässä 1-2 viikon ajan steriilillä fysiologisella suolaliuoksella ja imeytä kuivaksi steriilillä harsotaitoksella ilman mekaanista puhdistamista tai liikuttelua.

Miksi uuden lävistyksen kanssa ei saa mennä saunaan?

Suosittelemme, että menet saunaan vain tuoreen lävistyksen kanssa. kunnes paranemisprosessi on täysin laantunut. Sen jälkeen vaarana on, että joudut kärsimään kivuliaasta tulehduksesta tai liiallisesta ärsytyksestä lävistyksessä.

Mikä lävistys sattuu vähiten?

Kipu kestää vain sekunteja, mutta lävistysalue voi olla herkkä noin viikon. Korvannipukoiden lävistäminen sattuu vähiten, kun taas nännilävistykset ovat rankempia.”

Mikä nopeuttaa lävistyksen paranemista?

Terveet elämäntavat nopeuttavat kehon paranemiskykyä myös lävistysten kohdalla! Puhdista lävistys vähintään kaksi kertaa päivässä tai tarpeen mukaan keittosuolaliuoksella (apteekista); keittosuolaliuoksella hautominen 5-10 min kerrallaan 1-2 kertaa päivässä nopeuttaa paranemista.

Mistä tietää lävistyksen parantuneen?

NORMAALIT PARANEMISEN MERKIT Lävistyksestä tulee läpinäkyvää taikka kellertävää nestettä joka on kudosnestettä EI mätää. Kudosneste kuivuu koruun ja se pitäisi saada aina puhdistuksen yhteydessä pois. Kun lävistys on parantunut älä liikuttele korua pakolla.

Voiko lävistyksen jälkeen juoda alkoholia?

Vältä näitä ensimmäiset kaksi viikkoa: Tupakanpoltto ja alkoholin käyttö. Tupakansavusta voi välittyä tuoreeseen haavaan epäpuhtauksia, joka voivat aiheuttaa huonolla tuurilla tulehduksen.

Saako Lävistykseen laittaa kylmää?

Vältä kaikkea mikä saattaa ärsyttää lävistystä kuten sen päällä nukkuminen, kireät vaatteet, toiset korut jne. Jääpalat ja jäävesi yms. vähentävät turvotusta ja sen takia on suositeltavaa nauttia runsaasti kaikkea kylmää.

Voiko lävistyksen päällä nukkua?

Vältä näitä paranemisen aikana: Lävistyksen päällä nukkuminen. Varsinkin rustolävistyksissä usein ratkaiseva tekijä parantumisen kannalta. Kun lävistys puristuu tyynyn/sängyn ja kehon väliin, koru vääntää haavaa yleensä johonkin suuntaan, jolloin paraneminen pitkittyy ja arpikudos- yms.

Saako lävistyksen kanssa urheilla?

Lävistyksiin ei treenaus vaikuta oikeastaan mitenkään. Toki kamppailu- ja kontaktilajeissa voi arvatenkin käydä hassusti jos nyrkki tai vaate tarttuu lävistykseen, mutta se on varmasti urheilijalla tiedossa etukäteen.