Mitä hyötyä hunajasta on?

Tutkimuksissa on havaittu, että säännöllinen hunajan syöminen pienentää sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä. Päivittäinen hunaja-annos parantaa kolesteroli-, tulehdus- ja verensokeriarvoja. Vaikutukset perustuvat ilmeisesti siihen, että hunajan sisältämät antioksidantit ehkäisevät rasvojen hapettumista.

Paljonko hunajaa voi syödä päivässä?

Yksi desilitra hunajaa painaa noin 140 grammaa. Näkemykseni mukaan hunajaa voisi syödä siis noin puoli desilitraa (50 millilitraa eli 70 grammaa), jotta tuo sokeriin verrattava päivittäinen maksimisaantisuositus (60 grammaa) ei ainakaan energianäkökulmasta ylity.

Onko kaneli terveellistä?

Hyvistä terveysvaikutuksistaan huolimatta kaikki kanelilajit sisältävät maksalle myrkyllistä kumariinia – ceyloninkaneli kuitenkin ylivoimaisesti vähiten. Kumariinin liikasaanti voi paitsi vahingoittaa maksaa, joidenkin tutkimusten mukaan myös lisätä syövän riskiä. Evira ei suosittelekaan kanelin säännöllistä käyttöä.

Onko hunajassa vitamiineja?

Hunajassa on B- ja C-vitamiineja, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, fosforia, rautaa, mangaania, sinkkiä, kuparia, kromia, fluoria ja booria. Tärkeimmät ainesosat terveyden kannalta ovat hunajan antimikrobiset ainekset, entsyymit ja aminohapot kuten defensin-1-proteiini.

Mitä hunaja tekee iholle?

Olet ehkä törmännyt hunajaan myös ihonhoitotuotteissa, sillä hunaja muun muassa pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Hunaja sopii esimerkiksi epäpuhtaalle iholle antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi. Hunajasta voi tehdä myös kirkastavan naamion ja käyttää sitä kasvojen kuorintaan. Hunaja onkin todellinen monitoimituote!

Onko hunaja hyväksi vatsalle?

Hunaja tekee hyvää vatsalle Se edistää hyvien bifidobakteerien kasvua, alentaa suoliston pH-arvoa, helpottaa ruoansulatusta ja edistää kalsiumin imeytymistä. Lisäksi se torjuu helikobakteeria, joka on yleinen vatsahaavojen aiheuttaja, sekä kampylobakteeria ja salmonellaa, jotka aiheuttavat ruokamyrkytyksiä.

Voiko laihduttaja syödä hunajaa?

Hunaja sopii erinomaisesti myös terveelliseksi makeuttajaksi, sillä siinä on 20 prosenttia vähemmän kaloreita kuin tavallisessa sokerissa. Hunaja sopii mainiosti laihduttajan ruokavalioon, sillä etenkin juoksevien hunajavalmisteiden glykeeminen indeksi on alhainen.

Mikä hunaja on terveellisin?

Luonnollisen hunajan valmistavat mehiläiset. Tämä on hunajalaaduista kaikkein terveellisin, ja sitä suositellaan nautittavaksi säännöllisesti. Ihmisten tuottama hunaja puolestaan on helpompi valmistaa, mutta se on vähemmän terveellistä.

Minkä verran hunajaa yskään?

Tätä luonnon tehoainetta suositellaankin ottamaan yskää vastaan ihan sellaisenaan eikä minkään seassa. Hunajaa voi laittaa suuhun tai imeskellä lusikasta noin 10 grammaa kerrallaan. Sen on hyvä antaa valua kurkusta alas hitaasti, noin puolessa tunnissa.

Onko ceylonin Kanelissa kumariinia?

Ceylonin kanelissa on matalampi kumariinipitoisuus kuin tavallisessa kanelissa. Meiran Ceylonin kanelissa kumariinia on vain 0,12 mg/g, kun tavallisessa Kassiakanelissa kumariinia on tavallisimmin 2–3 mg/g.