Mitä laittaa Wrappiin?

Laita tortillalle reilusti salaatinlehtiä, maun mukaan siivutettua avokadoa (ananasta tai omenaa). Lisää viipaloitu kana (noin yksi minuuttipihvi per tortilla) ja valuttele päälle vielä hieman majoneesia, ranskankermaa tai kermaviiliä. Kääri tiukaksi rullaksi ja leikkaa keskeltä kahteen osaan.

Millä täyttää wrapit?

Sivele wrapit ranskankermalla. Täytä kanalla, paprikalla, avokadolla sekä halutessasi punasipulilla. Mausta mustapippurilla.

Miten taitella Wrap?

Tortillalettuun leikataan viilto reunasta keskipisteeseen. Täytteet levitellään tortillan neljälle sektorille. Taittele tortilla sektoreittain taskuksi viillosta myötäpäivään edeten. Paista lopuksi rapeaksi pannulla tai voileipägrillissä!

Onko wrapit terveellisiä?

Wrapit näyttävät usein terveellisiltä salaatinlehtineen ja muutamine lihasiivuineen. Sisusta saattaakin olla kunnossa, mutta sitä ympäröivä tortilla voi pelkästään sisältää 300 kilokaloria. Kun täytteeksi lisää vielä hieman juustoa, leikkeleitä ja kastiketta, voi yksi wrap sisältää jopa 700 kaloria.

Miten lämmittää tortillat?

Lämmitä tortillaletut uunissa tai mikrossa. Kun tuot tortillat pöytään, laita niiden päälle leivinpaperi ja sitten kasari, jossa tortillojen täyte on- tällä tavoin lämpimänä pysyvät sekä tortillat että täyte! Samalla pöytäänkin tulee enemmän tilaa.

Mitä tortillan väliin laitetaan?

Mieluisimpia täytteitä suomalaisten mielestä puolestaan ovat jauheliha (76%), tomaatti (74 %), salaatti (71 %), juusto (67 %), salsa (61 %) sekä sipuli (61 %). Lisäksi täytteenä voi olla kanaa, kurkkua, guacamolea, ranskankermaa, jalopenoa, avokadoa, papuja, maissia, ananasta, lihan korvikkeita kuten Nyhtökauraa.

Miten tehdä Crunchwrap?

Leikkaa yksi tortillalettu neljään osaan ja laita yksi pala juuston päälle. Taittele reunat keskelle ja käännä crunch wrap saumapuoli alaspäin. Paista paistinpannulla öljyssä molemmin puolin 1–2 minuuttia keskilämmöllä.

Miten taitella Quesadilla?

Aloita taittamaan quesadillaa kasaan syrjältä, jossa viilto on. Taita aina neljäsosa kerrallaan osioita päällekkäin myötäpäivään liikkuen. Paista ikään kuin taskuksi muodostunut tortillalätty rapeaksi joko paistinpannulla tai esimerkiksi voileipägrillissä tai vohveliraudalla.

Mitä eroa on Burritolla ja Tortillalla?

Burrito = täytetty ja kääräisty vehnätortilla. Nimi ‘burrito’ tarkoittaa käännettynä ‘pikkuaasia’, ja sen arvellaan viittaavan tortillan taitettuun päähän, joka muistuttaa hieman aasinkorvaa! Tortillan toinen pää työnnetään sen sisään, jolloin muodostuu täytteen koossa pitävä tasku.

Kuka keksi tortillat?

Tortillassa käytettyjen jyvien jauhaminen oli kovaa manuaalista työtä ennen kuin Antonio Boué keksi tortillanrullauskoneen vuonna 1930. Asteekit kutsuivat leipiänsä nimellä tlaxcalli, mutta espanjalaiset konkistadorit antoivat niille nimeksi tortilla. Sana tarkoitti espanjan kielessä perunamunakasta.