Mitä lihaksia uiminen treenaa?

Veden hyödyt Uiminen harjoittaa eniten keskivartaloa, käsivarsia, lantiota ja pakaroita, ilman että se kuitenkaan rasittaa niveliäsi. Vesi kelluttaa sinua, eikä nivelille tule painoa, kuten esimerkiksi hölkkäämisessä. Voit uida niin paljon kuin tahdot, ilman että siitä on mitään haittaa kehollesi.

Mitä eri lajeja vedessä voi harrastaa?

Eri uintilajeja ovat vapaauinti, selkäuinti, rintauinti ja perhosuinti. Sekauinti on lajina näiden yhdistelmä ja koostuu edellä mainituista neljästä lajista, jotka uidaan järjestyksessä perhosuinti, selkäuinti, rintauinti ja vapaauinti, kutakin neljäsosa sekauintimatkan kokonaispituudesta.

Onko uinti tehokasta liikuntaa?

Nivelystävällistä liikuntaa Uiminen on nivelystävällinen laji, sillä vesi kannattelee kehon painoa eikä uiminen niveliin kohdistu kovia iskuja tai vääntöjä. Vesiliikunta on siis suuremmallekin painonpudottajalle turvallista ja nivelystävällistä, mutta kuitenkin todella tehokasta.

Mitä Uinti on?

Uinti on menetelmä, jolla eläimet, kuten ihmiset liikkuvat vedessä. Uimataitoa pidetään ihmisellä synnynnäisenä, mihin perustuu vauvauinti. Muista maaeläimistä muun muassa monet nisäkkäät, matelijat ja eräät linnut osaavat uida ja kaloille uiminen on pääasiallinen liikkumistapa.

Voiko uimalla laihtua?

Uiminen auttaa painonhallinnassa Uiminen on laihduttajan paras kaveri! Veden vastus lisää kuormitusta hellävaraisesti eikä rasita niveliä, vaikka ylimääräisiä kiloja olisi kertynyt runsaamminkin. Uiminen myös tehostaa aineenvaihduntaa. ”Myös energiankulutus kasvaa vedessä lämmönhukan vaikutuksesta”, Vänni lisää.

Voiko uida joka päivä?

Voit uida melkein joka päivä ilman loukkaantumisen riskiä. Samaa ei voi sanoa juoksemista tai kestävyysurheilusta. Tämän takia voit jatkaa uimista koko elämäsi ajan. Iso bonus, koska se voi kirjaimellisesti auttaa sinua pysymään nuorena.

Mikä on nopein uinti tyyli?

Viralliset uintilajit ovat vapaa-uinti, rintauinti, selkäuinti sekä perhosuinti. Näiden lisäksi on sekauinti, jossa uidaan jokaista lajia samanmittainen matka. Nopein tyyli on vapaauinti. Vapaauinnin lisäksi käytetty uintityyli kuntoilu mielessä on rintauinti.

Onko uinti raskasta?

4. ”Uinti on raskasta.” Uinti ei ole sen raskaampaa kuin mikään muukaan laji. Päinvastoin: vesi kannattelee uimaria. Huono tekniikka voi kuitenkin saada uinnin tuntumaan hankalalta. Aloittelijan tyypillisin virhe on tämä: uiminen pää pystyssä, jalat syvällä vedessä roikkuen.

Minkä ikäinen lapsi voi oppia uimaan?

Parhaiten lapsi oppii uimaan 5–7-vuotiaana. Silloin liikunnalliset taidot ovat jo hyvät ja lapsi on innokas oppimaan. Sukeltelu ja kelluminen voi onnistua jopa vauvaikäiseltä. Veteen kannattaa totutella ensin kotona.

Paljonko Puolen tunnin uinti kuluttaa?

Uinti on aerobista liikuntaa, joka keskimäärin polttaa noin 500 kcal tunnissa, vauhdikkaampi uinti voi polttaa jopa 700 kaloria tunnissa. Jokainen uidessa ottamasi potku, työntö ja veto synnyttävät vastustusta kehossasi. Lihaksista erityisesti lantio, kädet, hartiat ja pakarat pääsevät uidessa kunnolla hommiin.