Mitä lisiä koira tarvitsee?

D-vitamiini, sinkki, omega-rasvahapot sekä jodi ovat lisiä, joita suositellaan lisiksi usein jopa kuivaruoan yhteyteen, vähintään kuureina.

Saako koira syödä raejuustoa?

Raejuusto Raejuusto sisältää runsaasti proteiinia ja kalsiumia, mutta on melko mietoa, joten se voi olla hyvä tapa lisätä proteiinia koiran ruokavalioon. Koska raejuusto on maitotuote, kannattaa siitäkin valita laktoositon vaihtoehto ja lisätä sitä koiran ruokavalioon pikkuhiljaa.

Tarvitseeko koira lisäravinteita?

Kyllä. Varsinkin rasvaliukoisia vitamiineja A, D, E ja K. Ongelmia tulee yleensä silloin, kun lemmikki syö teollista ruokaa ja sille annetaan lisäksi kaupallisia vitamiinivalmisteita.

Onko piimä hyvä koiralle?

Koirat ovat laktoosi-intolerantteja. Laktoosi ei pilkkoudu koiran suolistossa ja se voi aiheuttaa ilmavaivoja ja vatsakipua. Vähälaktoosisissa hapanmaitotuotteissa (jogurtti, piimä, viili) on lisätty laktaasi-entsyymiä ja siten laktoosi on valmiiksi pilkottu. Näitä voi antaa pieniä määriä herkkuina.

Voiko koira syödä kananmunaa?

Kananmunan proteiinin aminohappokoostumus vastaa parhaiten koiran tarvetta ja on siksi koiran ruokinnassa täysin ylivertainen, jopa parempi kuin liha. Toinen tärkeä seikka kananmunan proteiinin laadussa on sen erinomainen sulavuus. Raakana kananmunaa ei kannata syöttää, se on kuin heittäisi puolet hukkaan.

Voiko koira syödä porkkanaa?

Porkkanat eivät ole myrkyllisiä koirille ja niitä voi hyvin antaa osana koiran normaalia ruokavaliota. Porkkanoissa on paljon kuitua ja ne voivat aiheuttaa joilllekin koirille huonoa oloa tai jopa ummetusta. Porkkanoita kannattaa antaa aluksi pienempi määrä ja katsoa, miten koiran vatsa kestää niitä.

Miksi koira ei saa syödä pähkinää?

Vaikka pähkinät saattavat vaikuttaa terveellisiltä, älä anna koirallesi pähkinöitä. Niiden koko muodostaa tukehtumisvaaran, ja niissä on runsaasti rasvaa, joka voi saada lemmikkisi vatsan sekaisin.

Voiko koira itkeä?

Vaikka koirat ilmaisevat surua hyvin samalla tavoin kuin ihmiset, ne eivät itke henkisen kivun vuoksi. Kun koiran silmistä valuu kyyneleitä (mikä ei ole koirilla harvinaista), niiden takana on jokin fyysinen syy.

Miksi koira juo tavallista enemmän?

Muutokset juomisessa ja virtsaamisessa ovat tavallisia oireita, jotka voivat johtua useista erilaisista sairauksista. Näitä ovat muun muassa virtsatietulehdus, diabetes, kohtutulehdus ja munuaisongelmat. Jos epäilet, että nelijalkainen ystäväsi juo tai virtsaa normaalista poikkeavasti, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Onko banaani hyvä koiralle?

Kyllä, koira saa syödä banaania. Banaanissa on paljon koirille terveellisiä ravintoaineita, kuten kuitua, kaliumia ja vitamiineja. Banaanit sisältävät kuitenkin paljon sokeria, joten koiralle kannattaa tarjota vain pieniä määriä banaania kerrallaan.