Mitä on Heraproteiinijauhe?

Heraproteiini (engl. whey protein) on maidosta peräisin oleva proteiinin lähde, joka yhdessä kaseiinin kanssa muodostaa pääosan maidon proteiineista. Jauhemuotoinen heraproteiini valmistetaan juuston valmistuksen yhteydessä sivutuotteena syntyvästä herasta.

Onko heraproteiini terveellistä?

Heraproteiinilla on erinomainen aminohappokoostumus: se sisältää runsaasti kaikkia välttämättömiä aminohappoja, BCAA:ta ja leusiinia, jotka ovat tärkeitä lihaskasvun kannalta. Heraproteiini imeytyy nopeasti, minkä vuoksi se on ihanteellinen proteiinin lähde heti treenin jälkeen nautittavaksi.

Mitä heraproteiini tekee?

Heraproteiinin hyödyt ovat lihasmassan lisääminen, lihaskadon estäminen, parempi suorituskyky ja lisääntynyt kylläisyys, joka auttaa painonpudotuksessa. Riittävä proteiininsaanti voi estää myös ikääntymiseen liittyvää lihaskatoa.

Mitä heraproteiini sisältää?

Hera sisältää proteiinien lisäksi vitamiineja, kivennäisaineita, rasvaa sekä maitosokeria eli laktoosia. Heraproteiini sitoo kaseiinin tavoin kivennäisaineita, kuten kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, rautaa, natriumia ja kaliumia.

Missä ruoissa on paljon proteiinia?

Eläinkunnan tuotteista liha, kala, kana, kananmuna ja maitovalmisteet sisältävät eniten proteiinia. Kasvikunnan tuotteista puolestaan viljavalmisteet, palkokasvit sekä pähkinät ja siemenet ovat parhaita proteiinin lähteitä.

Mistä ruuasta saa paljon proteiinia?

Proteiinia on runsaasti lihassa, kalassa, maitovalmisteissa ja kananmunassa. Hyviä kasviproteiinin lähteitä ovat pavut, linssit, herneet, pähkinät ja soijavalmisteet sekä sieniproteiinituotteet (quorn). Myös viljavalmisteet ovat kohtuullisia proteiinin lähteitä.

Paljonko proteiinia saa syödä päivässä?

Proteiinia suositellaan nautittavaksi noin 10–20 prosenttia koko päivän energiansaannista. Aikuisella se tarkoittaa tavallisesti 1,1–1,3 grammaa proteiinia/painokilo/päivä.

Milloin kannattaa ottaa Heraproteiinia?

Heraproteiini on tehokas palauttava proteiini treenin jälkeen. Urheilusuorituksen jälkeen nautittu proteiini edistää lihasten palautumista ja lihasvaurioiden korjaantumista. Myös esim. aamu- , ilta- tai välipaloihin lisättynä heraproteiini on hyvä lisä.

Pitääkö proteiinia syödä joka päivä?

Asiantuntijan mukaan suomalaiset saavat ruoasta riittävästi proteiinia. Jos ylimääräistä proteiinia ei kuluta, se voi varastoitua rasvaksi. Proteiinia ei kannata syödä mielin määrin, sillä ylimääräinen varastoituu rasvaksi.

Onko heraproteiini huonoksi iholle?

– Heraproteiinia sisältävät lisäravinteet voivat todennäköisesti pahentaa aknea, mutta tästä ei voi suoraan päätellä, että aknesta kärsivien kannattaa normaalissa ruokavaliossa välttää maitoa tai maitotuotteita, Kyrklund arvioi. Tutkimustieto tukee väitettä proteiinijauheen ja aknen yhteydestä.