Mitä on Oxford kangas?

Oxford on panama- tai palttinasidoksista paksuhkoa puuvillakangasta. Sitä on käytetty paitoihin ja ulkoiluvaatteisiin. Oxford-kangasta.

Mikä on Jersey kangas?

Mitä “jersey-kangas” oikeastaan tarkoittaa? Nimitystä jersey-kangas käytetään kuvaamaan tietyllä tavalla neulottua kangasta, joka kehitettiin tässä muodossa ensimmäisen kerran brittiläisellä Jerseyn saarella Englannin kanaalissa. Saari oli jo keskiajalla tärkeä neulevillan tuottaja, jota saatiin saaren lampaista.

Mistä kangas on tehty?

Kankaiden valmistusmateriaaleja ovat kasvi- ja eläinperäiset luonnonkuidut kuten puuvilla, pellava, hamppu, villa ja silkki, tekokuidut kuten akryyli, polyesteri ja polyamidi, luonnokuitujen ja tekokuitujen sekoitteet (sekoite- tai yhdistekankaat).

Mitä on Chenille?

Chenille. Sametin tapainen kangas, joka näyttää pehmeältä ja on kestävä. Chenille sopii hyvin kodin tekstiileihin sisustuskankaana ja löytyy muun muassa päiväpeitteistä sekä torkkupeitoista. Lisäksi kangasta voi käyttää paidoissa ja villatakeissa.

Mitä on Tencel kangas?

TENCEL™ on muuntokuitu, joka valmistetaan vastuullisesti kasvatetuista puumateriaaleista. Materiaalilla on runsaasti erinomaisia ominaisuuksia. Laadukas neulos tuntuu silkinpehmeältä ihoa vasten ja laskeutuu kauniisti. Kankaan pinnassa on hienostunut himmeä kiilto.

Pitääkö kangas pestä ennen ompelua?

Kaikki kankaat tulee esipestä konepesussa ennen ompelua, ei vanhanaikaista liotusta (ei liotusta missään tilanteessa) vaan kunnon konepesu. Muista värikohtainen lajittelu erityisesti esipesussa, mutta myös jatkossakin! Tarkista, onko kangas värillinen myös nurjalta.

Onko polyesteri huono materiaali?

Polyesteri toimii esimerkiksi teknisissä vaatteissa, koska se kestää hyvin säätä ja pesua eikä rypisty. Polyesteriä voidaan kierrättää sulattamalla. Miinukset: Koska polyesteri on muovia, se ei hengitä ja sähköistyy pakkasella. Osa polyestereistä myös nyppyyntyy helposti.

Mitä materiaaleja vaatteissa kannattaa suosia?

Yleisohje materiaalivalintoihin on suosia kierrätyskuituja, jolloin niistä ei synny neitseellisen tuotantovaiheen vaikutuksia. Kannattaa myös miettiä vaatteen käyttötarkoitusta: synteettiset kuidut voivat olla hyviä esimerkiksi urheiluvaatteissa, koska ne ovat kestävämpiä ja ominaisuuksiltaan siihen sopivampia.

Onko Modaali hyvä materiaali?

Modaali on erittäin pehmeää, ja sillä on viskoosiin verrattuna erittäin korkea märkälujuus. Modaalikuidut eivät myöskään kutistu tai menetä muotoaan märkänä kuten viskoosi. Modaali on erittäin luja ja konepestävä kuitu, joten sitä käytetään usein alusvaatteissa, yöasuissa ja vapaa-ajan vaatteissa.

Onko viskoosi Luonnonkuitu?

Muuntokuituja luonnonmateriaaleista. Viskoosi (CV) on selluloosapohjainen muuntokuitu. Muuntokuidut ovat aina teollisesti valmistettuja tekstiilikuituja, vaikka niiden raaka-aineet ovatkin peräisin luonnosta.