Mitä Palautusjuoma tekee?

Palautusjuoman ensisijainen tehtävä on nopeuttaa kehon palautumista kovista harjoituksista. Sen ravintoaineet imeytyvät tavallista ruokaa nopeammin, joten maltodekstriiniä sisältävän palautusjuoman juominen nostaa nopeasti veren insuliinipitoisuutta ja tehostaa näin aminohappojen kulkeutumista lihakseen.

Mitä tarkoittaa Palautusjuoma?

Palautusjuomat (tai palautumisjuomat) ovat valmiita juomasekoituksia, joiden avulla elimistön palautumisprosessi käynnistyy mahdollisimman nopeasti harjoittelun päätyttyä. Oikeanlaiset ravintoaineet heti urheilusuorituksen jälkeen nautittuna ovat ensisijaisen tärkeitä kehityksen kannalta lajissa kuin lajissa.

Milloin Palautusjuoma kannattaa juoda?

Treenin jälkeen noin 45 minuutin ajan lihakset vastaanottavat erityisen tehokkaasti rakennusaineita ja energiaa. Tämän ns. ”avoimen ikkunan” vuoksiproteiinia (ja mahdollisesti hiilihydraattia) kannattaakin nauttia palautusjuoman muodossa välittömästi harjoittelun jälkeen.

Onko Palautusjuomasta hyötyä?

Proteiinibuumin myötä palautusjuomien käytöstä tuli valtavirtaa, mutta toiset hyötyvät palkkarista enemmän kuin toiset. Sekoituspullo esiin salikassin pohjalta, raikasta vettä proteiinijauheen sekaan ja palautusjuoma ääntä kohti – tällä tavallahan lihakset kasvavat ja kunto kehittyy!

Voiko Palautusjuomaa juoda treenin aikana?

Hyvä keino ehkäistä suolatasapainon heilahtelua on nauttia silloin urheilujuomaa tai kivennäisvettä. Etenkin lihastreenin jälkeen voi juoda myös proteiinia sisältävää palautusjuomaa.

Onko TEHO Sport hyvä palautusjuoma?

Voimaharjoitteluun tarkoitettu TEHO Sport on paras suklaanmakuinen palautusjuoma. Tämä käy ilmi Testing Labin makuvertailutestissä, jossa juomia maisteli 1 161 liikkujaa.

Onko maito hyvä palautusjuoma?

Rasvaton maito on mainio palautusjuoma. Sopivasti hiilihydraatteja ja proteiineja sisältävä juoma auttaa kehoa toipumaan rasituksesta – ja mikä parasta, maito on luonnollinen ja hyvänmakuinen valinta. Voimaharjoituksen jälkeen tarvitaan proteiineja, jotka tehostavat lihasmassan kasvua ja rasvakudoksen vähenemistä.

Miten korvata Palautusjuoma?

Kalliit palautusjuomat voi korvata maitokaakaolla ja energiageelit banaaneilla.

Paljonko proteiinia Palautusjuomaan?

–> Suosittelen kovan intensiteetin harjoituksen jälkeen nautittavaksi palautusjuomaa, joka sisältää n. 25-40 grammaa proteiinia ja 0-60 grammaa hiilihydraatteja. Proteiinin ja hiilihydraattien määrät riippuu tavoitteesta, treenistä ja yksilöstä.

Mitä laittaa Palautusjuomaan?

Palautusjuoma sisältää tyypillisesti ainakin proteiinia ja hiilihydraattia – usein myös muita lisättyjä aminohappoja sekä joskus kreatiinia. Palautusjuoman proteiinin edut ovat kiistattomat, sillä proteiini edistää lihaskasvua ja lihasten säilymistä eli palautumista raskaasta treenistä.