Mitä SEC tarkoittaa?

Sec tai SEC voi viitata johonkin seuraavista: United States Securities and Exchange Commission (SEC), Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova elin. Space Environments Complex (SEC), Nasan tutkimusasema Yhdysvaltojen Ohiossa. sekantti (sec), trigonometrinen funktio.

Mitä Trocken tarkoittaa?

Trocken tarkoittaa kuivaa. Jalohomeen rusinoimista rypäleistä valmistettu makea viini.

Mikä on kuiva viini?

Viinin happojen määrä on tasapainottava tekijä ja saa usein viinin maistumaan kuivemmalta. Esimerkiksi viini, joka sisältää sokeria 7 g/l ja happoja 6 g/l määriteltäisiin “kuivaksi”. Toinen viini, joka sisältäisi saman verran sokeria 7 g/l, mutta hieman vähemmän happoja 4 g/l määriteltäisiin “puolikuivaksi”.

Mitä tarkoittaa Semi SEC?

Semi seco on espanjaa. Termillä viitataan kuohuviinin makeusasteeseen ja sillä tarkoitetaan puolikuivaa/puolimakeaa viiniä.

Mitä tarkoittaa Demi-sec?

Semi-Seco/Demi-Sec/Medium Dry: Niin kutsuttu puolimakea kuohuviini, jossa sokeri on jo selvästi aistittavissa. Yleensä maukkaan aromikkaita viinejä, joita löytyy monista eri hintaluokista.

Mitä tarkoittaa Grand Cru?

Jos samppanjan etiketissä lukee “Grand Cru”, pitää rypäleet, josta viini on tehty, tulla grand cru -tarhoilta. Tarhojen status on määritelty sen kylän perusteella, johon se kuuluu.

Onko Sauvignon Blanc Kuiva?

Lasissa pyörittämäsi sauvignon blanc-valkoviini on todennäköisesti täysin kuiva, mutta riesling-rypäleestä valmistetut valkoviinit voivat olla kuivia, puolikuivia tai puolimakeita.

Onko Chardonnay kuivaa?

Useimmiten chardonnayt ovat kuivia, mutta viinejä tehdään kaikissa makeusasteissa. Chardonnayn tyypilliset aromit eivät ole kovin vahvoja, joten rypäle ei ole samalla tapaa helposti tunnistettava kuin vaikka Sauvignon Blanc, toinen ranskalainen klassikko.

Onko Riesling kuiva?

Rieslingistä tehdään: Kuivia, hapokkaita ja raikkaan hedelmäisiä valkoviinejä, joissa saattaa olla hitunen pehmentävää jäännössokeria. Hedelmäisyyden runsaus vaihtelee – osassa se on mineraalisen sitruksista, osassa runsaampaa ja kypsempää. Puolikuivia ja puolimakeita valkoviinejä, joissa sokeri pyöristää hapokkuutta.

Mitä tarkoittaa Brut viinissä?

Brut: Kuiva samppanja. Sec: Kuivahko samppanja. Demi-sec: Puolikuiva samppanja.