Mitä tarkoittaa Memory Foam?

Memory foam eli viskoelastinen vaahto on suuritiheyksistä vaahtoa, jota käytetään pääasiallisesti patjoissa ja tyynyissä. Viskoelastista vaahtoa kutsutaan usein myös nimityksillä memory foam tai muistivaahto.

Voiko Memory Foamia pestä?

TEMPUR-materiaalia ei saa pestä tai kuivapestä. TEMPUR-tuote voidaan puhdistaa irottamalla päällinen ja tuulettamalla TEMPUR-materiaali tai pyyhkimällä pinta hyvin nihkeällä liinalla, joka poistaa pintalian ja mahdolliset tahrat. Suosittelemme päällisen tuulettamista ja pesemistä säännöllisesti.

Mitä materiaalia TEMPUR on?

TEMPUR®-materiaali on Memory Foamia, mutta mikään muu Memory Foam ei yllä sen tasolle. Materiaalin valmistuskaava on pysynyt aina salaisena. Alle 10 ihmistä maailmassa tietää, kuinka Tempuria valmistetaan ja he kaikki ovat töissä Tempurilla.

Voiko TEMPUR patjan kääntää?

TEMPUR-teknologian kehittyminen on mahdollistanut tuotteen minimaalisen huoltotarpeen. Jokainen patjamalli koostuu useimmista kerroksista, joten vain päällimmäisellä kerroksella nukutaan. Pitkittääksesi tuotteen käyttöikää, patjaa voi aika ajoin kääntää pääpuoli/jalkapää akselilla.

Voiko uuden patjan ottaa heti käyttöön?

Uuden vaahtomuovipatjan ostaessasi täytyy huomioida myös se, että avattuasi patjan pakkauksestaan, kestää noin 3 vuorokautta ennen kuin patja on muotoutunut täyteen kokoonsa. Patjan voi kuitenkin ottaa heti käyttöön.

Onko TEMPUR-patja hyvä?

Tavallinen halpa viskoelastinen materiaali alkaa melko pian halkeilla ja rikkoutua, pilaten patjan tuki-, muotoutumis- ja paineenvähennysominaisuudet. TEMPUR®-patjoilla on Suomessa 15 vuoden Pro Rata –takuu. Laadukas ja aito Tempur on pitkäaikainen ja kannattava investointi terveyteen ja hyvinvointiin.

Voiko vaahtomuovi patjaa pestä?

Pese patjan irrotettava päällinen tarvittaessa ohjeen mukaan ja käytä erillistä patjansuojusta, näin vuoteesi pysyy puhtaana pitkään. Vaahtomuovi ei ole pestävä, joten älä kastele paksua patjaa läpikotaisin, sen kuivuminen kestää erittäin kauan.

Kestääkö TEMPUR pakkasta?

Tempur-tyynyjä ja -patjoja ei saa pestä, mutta ne voi viedä ulos tuulettumaan, myös pakkaseen. Tällöin on kuitenkin varottava patjan ja tyynyn taittamista, jottei materiaali murtuisi kovetuttuaan kylmässä. Kovettuminen on normaalia, sillä materiaali reagoi lämpötiloihin kovettuen kylmässä ja pehmentyen kuumassa.

Onko TEMPUR kotimainen?

TEMPUR on kansainvälisen ja kotimaisen tutkimuksen testivoittaja* sekä maailman johtava sänkyvalmistaja. Kun nukut TEMPUR-patjalla, huomaat sen ainutlaatuisuuden välittömästi: TEMPUR-materiaali muotoutuu yksilöllisesti juuri Sinun kehosi mukaan. Voit varata myymäläämme ajan ilmaiseen nukkumisergonomian kartoitukseen.

Mihin roskikseen patja?

Joustinpatjat ja muut patjat sekä runkopatjasängyt kuuluvat sekajätteeseen ja hyödynnetään jätevoimalassa. Puiset sängynrungot kelpaavat puujätelavalle. Puujätteeseen laitettu sängynrunko hyödynnetään energiana puunpolttolaitoksissa, joissa puun sisältämä energia saadaan jätevoimalaa tehokkaammin hyödynnettyä.