Mitä tarkoittaa Raglanhiha?

Raglan-hiha on etenkin urheiluasuissa käytettävä hihatyyppi, joka ulottuu pääntiehen asti. Se on saanut nimensä brittiläisen lordi Raglanin mukaan, jonka sanotaan käyttäneen tämän tyyppistä takkia menetettyään kätensä Waterloon taistelussa.

Mihin kohtaan lyhennetyt kerrokset?

Lyhennetty kerros tarkoittaa kerrosta, jossa osa silmukoista jätetään neulomatta ja työ käännetään kesken kerroksen. Lyhennettyjä kerroksia käytetään esimerkiksi tiimalasikantapäissä ja kaarrokeneuleiden pääntien korotuksissa.

Miten neulotut kerrokset lasketaan?

Yleisin mittausmuoto on asettaa mittanauha tai viivoitin tilkun päälle ja laskea montako silmukkaa ja/tai kerrosta mahtuu 10 cm matkalle. Yleensä lasketaan puolen silmukan tai kerroksen tarkkuudella. Neuletiheys ilmoitetaan ohjeissa esimerkiksi ”Neuletiheys: 32 s x 38 krs = 10 x 10 cm tasona neulottua sileää neulosta.”

Miten Kaarrokeneule tehdään?

Kaarrokkeen muoto syntyy säteittäin asettuvilla kavennuksilla. Koska kaarrokkeesta pitää tulla käyttäjänsä hartiaseudun ja olkapäiden mukainen siihen neulotaan aluksi suora osa ilman kavennuksia ja sitten kavennuksia ensin harvemmin välein ja lopuksi tiheämmin. Kaarroke päättyy pääntielle.

Mikä on neuleen oikea puoli?

Kappaleen oikea puoli on valmiissa neuleessa näkyvä ulospäin tuleva puoli. Esim. ”Neulo silmukat oikealla…” tarkoittaa tätä puolta.

Mikä on oikea silmukka?

Oikea silmukka Vie oikea puikko vasemman puikon silmukkaan vasemmalta oikealle (edestä taakse). Ota lanka puikolle ja vedä silmukan läpi. Päästä neulottu silmukka pois vasemmalta puikolta. Oikealle puikolle muodostui uusi oikea silmukka.

Mikä on Langankierto?

Mikä on langankierto? Langankierrolla tarkoitetaan sitä, että kahden silmukan välissä lanka nostetaan puikolle. Näin syntyy uusi silmukka eli lisäys.

Mikä on Keskietu neuleessa?

Keskietu eli KE Keskietu on kaavan keskikohtaa vaatteen etupuolella pystysuorassa osoittava linja.

Mistä löytyy Riddarin ohje?

Riddarin ohje löytyy suomeksi Védis Jónsdóttirin neulekirjasta Islantilaisia neuleita sekä Titityystä myös yksittäisenä ohjeena suomenkielisenä! Tilaa Riddarin neuleohje täältä! Englanninkielinen Riddari neuleohje on myös myynnissä Ravelryssa.

Mistä langasta Kaarrokeneule?

Lankana mallineuleessa on käytetty islantilaista Istex Lettlopi villalankaa, mutta aivan yhtä hyvin voit valita tilalle jonkin samanvahvuisen (100g = 200m) konepesun kestävän langan, kuten vaikka Lankavan Lystin. Hihan ja vartalo-osan pituudet muokattavissa saajalleen sopiviksi.