Mitä Triathlon vaatii?

Triathlonin harrastaminen ja siinä kilpaileminen eivät vaadi yliluonnollisia kestävyysominaisuuksia, tiukkoja vatsalihaksia tai kymppitonnin pyörää. Kisa-asu, jarrullinen polkupyörä, kypärä ja kylmissä vesissä märkäpuku ovat pakollisia varusteita.

Millä lajilla Triathlon alkaa?

Triathlon ei ole yli-inhimillisen rankka laji. Kuka tahansa voi aloittaa lajin harrastamisen ja osallistua kisoihin; kisamatkoista löytyy jokaisen kunnolle sopiva matka ja kisa. Kisa etenee järjestyksessä uinti-pyöräily-juoksu.

Mistä lajeista triathlon koostuu?

Triathlon on laji, jossa suoritetaan uinti, pyöräily ja juoksu peräkkäin. Triath- lonissa kilpaillaan eripituisilla matkoilla. Tässä lajianalyysissä keskitytään perusmatkan triathloniin (1500 m uinti, 40 km pyöräily ja 10 km juoksu).

Mikä on Ironman kisa?

Ensimmäinen Ironman-kisa käytiin 18. helmikuuta 1978, ja matkat olivat samat kuin nykyisinkin täysmatkalla: 3,8 kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä ja 42,2 kilometrin maratonjuoksu.

Missä järjestyksessä Triathlon?

Suomalainen triathlon syntyi Joroisissa, jossa vuonna 1983 järjestettiin ensimmäiset kilpailut. Triathlonin lajit ovat järjestyksessään uinti, pyöräily ja juoksu. Täysmatkan lisäksi on paljon lyhyempiä kilpailumatkoja, joista pääsee helposti alkuun.

Kauanko Triathlon kestää?

Virallisia triathlonmatkoja on kolme. Sprinttitriathlonissa uidaan 750 m, pyöräillään 20 km ja juostaan 5 km. Olympiamatkalla puolestaan uidaan 1,5 km, pyöräillään 40 km ja juostaan 10 km. Niin kutsutulla täydellä matkalla sekä Ironman-kisoissa uidaan 3,8 km, pyöräillään 180 km ja juostaan maraton eli 42,2 km.

Mitä tarkoittaa 70.3 Ironman?

IRONMAN 70.3 on puolimatkan kilpailu, jonka mitta muodostuu kolmen eri reitin yhteensä 70,3 mailin pituudesta. Kilpailu alkaa 1,9 kilometrin uinnilla, sitä seuraa 90 kilometrin pyöräilyosuus ja lopuksi 21,2 kilometrin juoksu. Lahdessa on kahdesti aiemmin järjestetty IRONMAN 70.3 karsintakilpailuja.

Onko Triathlon olympialaji?

Havaijin teräsmieskilpailusta alkunsa saanut triathlonurheilu levisi 1980-luvulla nopeasti ympäri maailman. Viralliseksi olympialajiksi se tuli Sydneyn kisoihin 2000.

Mitä on Duathlon?

Duathlon on urheilulaji, jossa juostaan, pyöräillään ja juostaan. Duathlonkisoja järjestetään yleensä aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä, kun uimavedet ovat liian kylmät triahtlonissa kilpailemiseen. Myös duathlonissa järjestetään SM-kilpailuita.

Mihin Tony Stark kuoli?

Armeijasta kotiutunut James Rhodes oli palkattu jo aikaisemmin Starkille töihin, ja hän otti Rautamiehen tehtävät alkoholisoituneelta Starkilta. Toivuttuaan Stark palasi työelämään. Stane hyökkäsi Starkin uutta yritystä vastaan ja hävittyään Rautamiehelle teki itsemurhan.