Miten elvyttää kuivat hiukset?

Kuivien hiusten hoidossakin hiukset kannattaa pestä 2–3 kertaa viikossa. Rasvoittuville hiuksille on jokapäiväinen pesu kosteuttavalla shampoolla paikallaan. Hiukset voi halutessaan pestä pelkällä hoitoaineella. Hilseilevälle hiuspohjalle kannattaa valita aina hilseshampoo.

Voiko hoitoainetta laittaa kuiviin hiuksiin?

Hiuksiin jätettävä hoitoaine levitetään tasaisesti kosteisiin tai kuiviin hiuksiin huuhdeltavan hoitoaineen tai hiusnaamion jälkeen. Sen tarkoituksena on antaa hiuksille lisähoitoa.

Voiko Hiusnaamion laittaa kuiviin hiuksiin?

Levitä naamio ennen shampoopesua kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. Anna sen vaikuttaa enintään kolme minuuttia ja huuhtele huolellisesti pois. Saat viimeistelevää hoitoa levittämällä pienen määrän naamiota kuiviin hiuksiin pesun jälkeen. Sitä ei tarvitse huuhdella pois.

Mitä on Kuivashampoo?

Kuivashampoon ensisijainen tarkoitus on imeä hiuksista ja hiuspohjasta rasvaa ja saada hius näyttämään puhtaalta. Siinä on vaikuttavana aineena jonkinlaista tärkkelystä (usein riisi tai peruna), joka siis imee hiuksista rasvaa ja kosteutta. Sama aine tekee tukasta myös tuuheamman näköisen.

Onko oliiviöljy hyväksi hiuksille?

Oliiviöljy on luonnonmukainen ja tehokkaasti hiuksia hoitava aine. Hiukset käyvät läpi melkoista käsittelyä vuosien mittaan värjäysten ja käsittelyjen muodossa. Aina hiustenhoito ei kuitenkaan vaadi kalliita hoitotuotteita, vaan apu voi löytyä omasta keittiöstä. Oliiviöljy on nimittäin mainio tuote hiusten hoitoon.

Mitä öljyä hiuksiin?

– Hiusten kosteuttamiseen sopii mainiosti erilaiset ruokaöljyt, erityisesti oliivi-, rypsi-, ja seesamöljy. Joukkoon voi sekoittaa pisaran eteeristä öljyä. Öljyn annetaan vaikuttaa kuivissa hiuksissa 15 minuuttia. Lopuksi hiukset pestään sampoolla ja viimeistellään hoitoaineella.

Voiko hoitoainetta laittaa joka päivä?

Shampoon sijaan Farel suosittelee ihmisiä käyttämään päivittäin hoitoainetta, joka hoitaa hiuksia ja poistaa niistä likaa. Toisin kuin shampoo, hoitoaine ei kuitenkaan kuivata vaan kosteuttaa hiuksia.

Pitääkö hiusnaamion jälkeen laittaa hoitoainetta?

Ihon sijasta naamiolla kuitenkin hoidetaan hiuksia. Ennen hiusmaskin levittämistä hiukset kannattaa pestä hyvin shampoolla. Naamio vaikuttaa hiuksiin tehokkaammin, kun niissä ei ole likaa. Tavallista hoitoainetta ei ole tarpeen käyttää samalla kertaa hiusnaamion kanssa.

Voiko hoitoainetta laittaa päänahkaan?

Laita hoitoaine vain hiusten latvoihin Jotta se pääsee tehoamaan kunnolla, sitä ei kannata lisätä läpimärkiin hiuksiin. Puristele siis ylimääräinen vesi hiuksista pois tai kuivaa hiukset pyyhkeellä. Hoitoainetta laitetaan latvoihin ja pitkien hiusten kasvuosaan, ei päänahkaan – ellei se ole erityisen kuiva.

Pitääkö Hiusöljy laittaa märkiin hiuksiin?

Levitetäänkö hiusöljyä märkiin vai kuiviin hiuksiin? Tee niin kuin itse haluat! Hiusöljy nimittäin toimii hyvin sekä kosteissa että kuivissa hiuksissa.