Miten Hypnoosi vaikuttaa?

Hypnoosin kautta pyritään vaikuttamaan alitajuntaamme joka ohjaa päivittäisiä toimintojamme sitä edes ymmärtämättämme. Hypnoosin avulla saamme nopeammin murrettua nuo rajoitukset pois tieltä jolloin pystymmekin asioihin mihin emme ennen uskoneet tai kyenneet. Tämä saattaa olla jonkun mielestä jopa pelottavaa.

Voiko hypnoosiin jäädä?

K: Onko mahdollista, että jää hypnoosiin eikä herää? V: Ei ole mahdollista jäädä hypnoosiin. Syvästäkin hypnoositilasta ihminen ennen pitkää havahtuu kuten unesta, vaikka hänen annettaisiin siihen jäädä itsekseen.

Onko hypnoosi turvallista?

Hypnoosi on täysin luonnollista ja turvallista. Se on jokaisessa ihmisessä oleva normaali syvän rentoutumisen ominaisuus, vaikka sen herkkyys vaihteleekin ihmisestä riippuen.

Mihin kaikkiin asioihin hypnoosia voidaan käyttää?

Hypnoosia voidaan käyttää muun muassa ahdistuneisuuden, paniikkihäiriön, unettomuuden ja pelkojen hoidossa. Osana pidempää hoitoa, hypnoosia voidaan hyvin käyttää myös esimerkiksi masennuksen hoidossa.

Onko Hypnotisointi totta?

Hypnoosi on tieteellisesti validi hoidollinen menetelmä, jota käytetään psykologiassa ja lääketieteessä.

Mitä hypnoosi maksaa?

Yksi hypnoosi-istunto maksaa noin 80-100 euroa ja kestää 2h. Toimittajan kommentit: Ensimmäinen hypnoosikerta tuntui kuin unelta, paitsi että kuulin koko ajan hypnokonsulttini sanat ja tiesin, että olen hypnoosissa, en unessa. Näin välähdyksiä ihmisistä keistä välitän ja keitä ihailen.

Kuka voi hypnotisoida?

“Hypnoosi ei ole millään tavalla hypnotisoijan taito. Se on hypnotisoitavan oma, henkilökohtainen kyky päästä syvään rentoutumisen tilaan. Hypnotisoiminen ei ole vaikeaa – kuka tahansa pystyy siihen”, sanoo Tieteellinen Hypnoosi ry:n puheenjohtaja, psykologian tohtori Maarit Virta.

Kenelle hypnoosi ei sovi?

Lähes kaikille. Hypnoterapia ei kuitenkaan sovi käytettäväksi jos sinulla on: psykoottinen sairaus tai prodromaalioireita, skitsofrenia, kliininen masennus, haet apua kivun hallintaan ilman lääketieteellistä konsultaatiota, olet päihteiden tai huumeiden vaikutuksen alaisena tai olet saanut E.C.T-hoitoa.

Onko Hypnoosista apua?

Hypnoosista voi olla apua esimerkiksi erilaisten pelkojen ja ahdistusten hoitamisessa, kivunlievityksessä sekä riippuvuuksista irti pääsemisessä. Sen avulla hoidetaan myös esiintymispelosta ja suorituspaineista kärsiviä. Myös urheilijat hakevat hypnoosista tukea suorituksiinsa.

Mitä on Hypnotisointi?

Hypnoosi on sosiaalinen vuorovaikutustilanne, jonka yhteydessä hypnotisoitavalle annetaan suggestio, jonka päämääränä on tuottaa muutoksia subjektiivisissa kokemuksissa, havainnoissa, aistimuksissa, tunteissa ja/tai käyttäytymisessä.