Miten koristella Muffinssit?

Kaunis koristelu muffineihin tehdään näin: Kiedo paperi muffinin alaosan ympärille ja kiristä koristenauhalla kiinni. Levitä muffinin päälle hieman kermavaahtoa tai notkistettua ja sokerilla makeutettua tuorejuustoa. Koristele päällinen lopuksi marjoilla tai syötävillä kukilla.

Mitä laittaa Muffinsseihin?

Muffinssien ja kuppikakkujen koristelussa mahdollisuudet ovat rajattomat. Yksinkertaisimmillaan ne saavat pinnalleen kuorrutetta ja nonparelleja, mutta pinnalle voi lisätä myös karkkeja, keksipaloja tai suklaa- ja sokerikoristeita.

Pitääkö Muffinssivuoka voidella?

Metallinen muffinssipelti kannattaa aina öljytä tai suihkauttaa koloihin vuokasrayta, jotta herkut irtoavat koloista helpommin. Metallivuoka on myös jämäkämpi, ja sen käsittely on siksi helpompaa. Silikoninen muffinssivuoka on näppärä, sillä se ei vaadi voitelua ja herkut irtoavat silti helposti koloista.

Voiko muffinsseja tehdä ilman Muffinssivuokaa?

Mikäli muffinssipeltiä ei ole käytettävissä, käy hyvänä kakkosvaihtoehtona myös paperiset leivosvuoat (itse olen käyttänyt Bruno-merkkisiä). Ne ovat jämäkämpää materiaalia ja kestävät uunissa paremmin muodossaan. Amerikan muffinssivuoatkin käyvät – tosin ne ovat kooltaan isompia.

Voiko muffinssi taikinasta tehdä kakun?

Olen saanut useita kyselyitä teiltä lukijoilta, että voiko esimerkiksi muffinssitaikinaa paistaa kakkuvuoassa ja päinvastoin. Tähän on vastauksena lähes aina – kyllä voi.

Kauanko Muffinssien pitää olla uunissa?

Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15 – 17 min. Tummassa muffinipellissä riittää paistoajaksi 15 min. Levitä jäähtyneiden muffinssien päälle sitruunarahka.

Voiko muffinsseja säilyttää huoneenlämmössä?

Keksit säilyvät myös huoneenlämmössä ilmatiivissä rasiassa noin 3 viikkoa, joten voit leipoa keksit huoletta etukäteen. Itseasiassa muffinssejakin minulla on usein pakastimessa. Kun muffinssit pakastaa tuoreena ja sulattaa huoneenlämmössä ovat ne kuin uunituoreita taas.

Millä uunin tasolla Muffinssit paistetaan?

Paista isoja muffinsseja uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai keskikokoisia n. 12 min.

Miten korjata Juoksettunut kuorrute?

– jos kuorrute muuttuu vetiseksi, laita se hetkeksi jääkaappiin (n. 10-20 min) jatka tämän jälkeen vatkaamista, kunnes seos on kuohkeaa. – jos seos muuttuu klimppiseksi ja juoksettuu, lämmitä sitä pieni hetki vesihauteessa ja jatka vatkaamistä tämän jälkeen.

Miten tehdään kuorrutetta?

Mittaa kulhoon 3 dl tomusokeria. Lisää nestettä ensin 2 ruokalusikkaa ja sitten tarvittaessa 1-2 ruokalusikallista lisää, niin että saat sopivan paksuisen kuorrutteen. Esimerkiksi Runebergin torttujen kuorruttamiseen kannattaa valmistaa melko paksu seos, eli 2-3 rkl nestettä 3 dl:aan tomusokeria.