Miten myyn romun kultaa?

Jos haluat myydä kultajätettä, asiantuntijat suosittelevat, että tutkit omistamasi kappaleet ja niiden arvon ennen niiden myymistä. Selvitä, onko se väärennettyä kultaa vai oikeaa kultaa, sekä mitä puhtautta tai karaattia se on. Sieltä voit arvioida kohteidesi arvon ennen niiden esittelyä kultakauppiaalle. On parasta verrata useiden ostajien tarjouksia ennen kullan myyntiä.

Paras ja tarkin tapa selvittää, onko kulta aitoa, kullattua vai väärennettyä, on viedä se kultasepän luo. Pientä maksua vastaan ​​he voivat suorittaa testin tämän määrittämiseksi sekä sen kuinka puhdas kulta on. On myös muutamia menetelmiä, joiden avulla voit määrittää tämän itse.

Yksi helpoimmista tavoista kertoa, onko kulta todellista, on sijoittaa se magneetin lähelle. Jos kappale vetää puoleensa magneetti, se on väärennös. Lisäksi jos kulta värjää ihon ihoa tai kullan väri kuluu helposti tai naarmuuntuu helposti, se on todennäköisesti väärennös.

Kun olet määrittänyt, onko kultajätteesi aito, sen likimääräisen arvon määrittäminen voi olla erittäin hyödyllistä, kun yrität myydä sitä. Karaatin (kt) määrä kultaa leimataan usein kappaleeseen, yleensä huomaamattomaan kohtaan. Tämä luku määrittää kullan prosenttiosuuden kappaleessa.

Esimerkiksi 24 kilotonnin kultaa pidetään puhtaimpana ja se on lähes 100% kultaa. Mitä pienempi karaatin määrä, sitä pienempi kullan osuus korussa. Esimerkiksi 22 kt kultaa on noin 91.7% kultaa ja 10 kt kultaa on noin 41.7% kultaa.

Kultaromun arvioidun arvon määrittämiseksi sinun on tiedettävä sen paino grammoina ja kullan nykyinen hinta, joka löytyy sanomalehdestä tai verkossa. Kullan hinta voi vaihdella päivittäin, ja se annetaan tyypillisesti troy -unssina. Yksi troyunssia on 31.1 grammaa (1.1 unssia)

Jos haluat selvittää kullan hinnan grammaa kohden, sinun on jaettava Trojan unssin hinta 31.1: llä. Sinun on sitten kerrottava se kultapitoisuuden prosenttiosuudella. Kerro lopuksi saatu luku kultaromun painolla. Tämä on kullasi arvioitu arvo.

Kun sinulla on käsitys siitä, kuinka paljon kultajätteesi on arvoltaan, voit etsiä paikan myydä sitä. Muista kuitenkin, että saat todennäköisesti vain 40–75% arvioidusta arvosta. Ole varovainen, kun olet tekemisissä ostajien kanssa, jotka mainostavat antavansa rahaa kullasta, sekä online -romun ostajia.

Monta kertaa online -kultakauppiaat haluavat, että lähetät heille kullasi heille postitse. He eivät yleensä tarjoa sinulle niin paljon kuin paikallinen jalokivikauppias tai kullan ostaja. Ennen kuin käytät näitä yrityksiä, tutustu yritykseen tarkistamalla Better Business Bureau. Varmista myös, että voit saada kultajätteesi takaisin, jos et pidä heidän tarjouksestaan.

Paikalliset yritykset voivat olla parempi paikka myydä ei -toivottua kultaa. On vähemmän todennäköistä, että kohteesi katoavat postissa, ja on vähemmän todennäköistä, että sinut huijataan. Paikalliset jalokivikauppiaat tai kultakauppiaat voivat yleensä tehdä sinulle tarjouksen nopeasti. Jos et pidä heidän tarjouksestaan, voit aina ottaa kohteesi ja siirtyä seuraavaan. On aina hyvä idea mennä muutamaan eri yritykseen, kun yrität myydä kultaasi, koska yksi yritys ei välttämättä tarvitse kultaa yhtä paljon kuin toinen ja tarjoaa sinulle vähemmän rahaa siitä.