Miten saada pinttynyt tahra pois?

Pinttynyt tahra käsitellään sappisaippualla, nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tahranpoistoaineella. Tekstiili pestään koneessa valkopesuaineella ja käytetään korkeinta sallitua lämpötilaa. Valkaisua voi kokeilla riippuen tekstiilistä ja sen hoito-ohjeesta.

Miten puhdistaa tahra paidasta?

Voit kokeilla tuoreeseen tahraan käsiastianpesuainetta ja kuumaa vettä tai ainoastaan kivennäisvettä. Ennen konepesua esikäsittele tahra tahranpoistoaineella tai nestemäisellä pyykinpesuaineella. Pese vaaleat vaatteet valkopesuaineella korkeimmassa hoito-ohjeen sallimassa lämpötilassa.

Miten poistaa rasvatahrat vaatteista?

Rasvatahra irtoaa parhaiten korkeassa lämpötilassa ja tehokkaalla pesuaineella pestäessä. Rasvatahran poisto vaatii tavallisen pesun lisäksi usein esikäsittelyn tahranpoistoaineella, sappisaippualla tai käsiastianpesuaineella ennen varsinaista pesua.

Mihin Sappisaippuaa ei saa käyttää?

Sappisaippuaa voi turvallisesti käyttää suurimmalla osalla materiaaleista, mutta herkimmät kankaat, kuten silkki ja nahka, kannattaa varmuuden vuoksi jättää rauhaan.

Mihin Sappisaippuaa voi käyttää?

Sappisaippua on vanhimpia ja edelleen tänä päivänä tehokkaimpia keinoja poistaa sitkeitä tahroja kodin eri tekstiileistä. Se tehoaa esimerkiksi hedelmä- ja marja-, viini-, veri-, öljy-, muste-, meikki-, hiki-, ruoho-, kahvi- ja teetahroille – siis melkeinpä kaikkeen.

Voiko Sappisaippuaa käyttää Villaan?

Sappisaippuan raaka-aineita ovat palmu- ja kookosrasva, naudan sappi ja klorofylli. Hienompaan pesuun kuten villan, silkin ja nahan puhdistukseen kannattaa kokeilla Marseilles-saippuaa, jota saa nykyään myös nestemäisenä.

Kauanko Sappisaippua vaikuttaa?

Sappisaippuan käyttö: Kostuta saippua ja hankaa sillä tahraa, anna vaikuttaa 1 minuutti. Ei vahingoita kuituja, ei jätä valkoista rengasta, ei liuota värejä, ei peitä tahraa.

Miten saada kaakao pois?

Suklaatahraa kannattaa esikäsitellä sappisaippualla tai ruokasoodasta ja vedestä sekoitetulla tahnalla. Pese sen jälkeen entsyymipitoisella pesuaineella korkeimmassa mahdollisessa lämpötilassa.

Miten saada kuivunut veri pois?

Kuivunut veritahra lähtee parhaiten haalealla vedellä. Veri lähtee irti vaatteista ja kankaista hyvin, kun käyttää niiden pesuun tahranpoistoainetta tai valkaisuainetta sisältäviä pyykinpesuaineita. Verijälkien pesussa ovat apuna myös erikoisemmat aineet, kuten: astianpesuaine.

Miten saada tahra pois patjasta?

Taistele tahroja vastaan ruokasoodasta ja vedestä valmistetulla paksulla tahnalla. Levitä tahran päälle paksu kerros tahnaa ja anna sen vaikuttaa noin tunti niin, että aine hävittää tahran patjasta. Poista kuivunut ruokasooda pölynimurilla. Hankalat tahrat voi poistaa ruokasoodalla ja etikalla.