Onko kravatti ja solmio sama asia?

Solmio eli kravatti on kaulan ympärille puettu kankaasta valmistettu asuste, jota käytetään kauluspaidan kanssa.

Minkä pituinen solmio?

Mikä on oikea pituus solmiolle? On tärkeää, että solmio on oikean pituinen, jotta se antaa hyvän kuvan. Solmion leveän pään tulee peittää koko paidan nappirivistö yltäen vyön yläreunaan joitakin senttimetrejä vyönsoljen ylitse tai samalle linjalle vyönsoljen alareunan kanssa.

Mistä kravatti on kotoisin?

Kroatia on kravatin koti Juhla- ja bisnespukeutumisen klassikko, kravatti, on alunperin kotoisin Kroatiasta. Kravatti oli alkujaan kroatialaisten miesten käyttämä ohut kaulaliina, johon ranskalaiset ihastuivat 30-vuotisen sodan tiimellyksessä.

Mitä kravatti symboloi?

Solmio, kravatti eli skraga on miehen symboli. Se on myös viesti, joka kertoo miehen persoonallisuudesta, ammatista ja arvoista. Kravatittomuus taas viestii, ettei systeemiin mukautuminen huvita.

Onko solmio pakollinen?

Värikäs taskuliina on silloin paikallaan. Kesäjuhlien koodi alkaa lipsua casual-koodin puolelle. Casual tarkoittaa miehellä siistiä pikkutakkia T-paidan kanssa tai tavallista parempaa paitaa. Solmio ei ole pakollinen.

Minkä värinen solmio hautajaisiin?

Pukukoodin mukaan hautajaisiin paras valinta on hillitty valkoinen puuvillakauluspaita. Paidan kanssa miehet valikoivat mustan solmion. Kuosi tulee olla yksivärinen musta, mieluiten mattapintainen, tai musta solmio hillityllä ruutustruktuurilla. Tummanharmaa solmio käy myös, mikäli mustaa solmiota ei ole käytettävissä.

Minkä levyinen solmio?

Solmion levein kohta tulisi olla about saman levyinen, kuin pukusi kaulus. Yksinkeraisesti siis, kapeampi solmio kapeiden kaulusten kanssa, ja leveämpi solmio leveiden kaulusten kanssa. Huomioi myös ruumiin rakenteesi.

Minkä värinen solmio häihin?

Häihin ei kannata pukea hassuja kuoseja tai räikeitä kuvioita ja värejä. Musta solmio mustaan pukuun yhdistettynä on lyömätön valinta, jolla ei voi menä pieleen. Toinen varma valinta on harmaa tai hopeanvärinen solmio.

Minkä värinen solmio tumman puvun kanssa?

Virallisissa tilaisuuksissa solmio on mieluiten juhlava hopeanharmaa, mahdollisesti kuvioitu, niin että kuvio on kudottu kankaaseen. Epävirallisemmissa tilaisuuksissa solmio voi olla värikkäämpi ja kuvioidumpi. Juhlatilaisuuksissa voidaan käyttää myös mustaa tai värillistä solmuketta.

Milloin käytetään Rusettia?

Rusettia voidaan käyttää puvun, pikkutakin, frakin, smokin tai pelkän paidan kanssa. Sen käyttöalue ulottuu muodollisista tilaisuuksista frakin tai smokin kanssa vähemmän muodollisiin tapahtumiin, kuten perjantai-illallinen hyvien ystävien seurassa.