Onko mango hedelmä?

Mango on maailman paras hedelmä! Kokeile sitä monipuolisesti erilaisiin salaatteihin, jälkiruokiin, leivontaan, kastikkeisiin sekä lintu- ja liharuokiin. Kauniin keltainen mango syödään kypsänä – kypsä hedelmä tuntuu kevyesti painettaessa pehmeältä.

Onko mangossa kivi?

Mangon kuori on sileän vahapintainen ja nahkamainen ja sen kirjava väri vaihtelee vihreästä keltaiseen ja punaiseen. Väristä ei voi päätellä hedelmän kypsyyttä tai makeutta. Keltaisen hedelmälihan keskellä on pitkulainen ”kivi”, jonka sisällä on yksi siemen.

Onko mango terveellistä?

Mango on vähäkalorinen, mutta siinä on paljon tärkeitä kivennäisaineita ja vitamiineja. 113 grammassa mangoa on muun muassa liki 200 milligrammaa kaliumia ja 12 milligrammaa magnesiumia. Lisäksi mango sisältää runsaasti kuitua, A-vitamiinin esiastetta eli karoteenia sekä C-vitamiinia.

Voiko mangoa syödä raakana?

ÄLÄ SYÖ RAAKAA MANGOA Jos olet syönyt pahaa mangoa, niin todennäköisesti hedelmä on ollut raaka. Kaupasta myytävät “syöntikypsät” mangot ovat usein raakoja. Silti ne saattavat maksaa tuplasti enemmän, mitä “tavallinen” mango. Kypsä mango on todella herkullinen hedelmä.

Milloin mango on hyvää?

Mangon paras sesonki sijoittuu talveen ja kevääseen, jolloin sitä tuodaan Suomeen Etelä-Amerikasta. Eurooppalaisen mangon sesonki on syksystä jouluun, mutta tuotanto ei ole suurta. Mangoa kannattaa siis popsia kevättalvella, jolloin se on parhaimmillaan ja edullisimmillaan.

Mistä tietää onko mango hyvä?

Mangossa tärkeää on tunnustelu sekä haistaminen. Kypsä mango antaa hieman periksi, kun sitä puristaa varovasti. Mangon pitäisi myös tuoksua makealta. Mangon väri ei niinkään kerro kypsyydestä.

Onko mangossa vitamiineja?

Mangosta saa yli 20 eri vitamiinia ja hivenainetta, kuten C- ja A-vitamiinia sekä kuitua. Tuore mango on myös kevyttä syötävää, sillä se sisältää vain 67 Kcal 100 grammaa kohti.

Kauanko mango säilyy?

Kypsän mangon tunnistaa tuoksusta Kotona paras säilytyspaikka on jääkaapin vihanneslaatikko, jossa hedelmä säilyy 1 – 2 viikkoa kypsyyden mukaan.

Mistä mango tulee Suomeen?

Keväällä mangoa tuodaan Suomeen Etelä-Amerikasta ja syksystä talveen mangot saapuvat meille Espanjasta tai Israelista.

Miten säilyttää mango?

Mangoja pitäisi säilyttää viileässä, mieluiten 8–10°C asteisessa paikassa, mutta ei jääkaapissa. Mango tuoksuu upealta, ja se painuu sisään hieman painettaessa sitä kevyesti.