Onko Pistaasipähkinä terveellistä?

Pähkinät hellivät verisuoniasi ja sydäntäsi, ja niiden syömisellä on kiistattomia vaikutuksia terveyteesi. Tutkimuksissa sydänterveydelle hyväksi havaittuja pähkinöitä ovat etenkin pistaasipähkinät, saksanpähkinät, hasselpähkinät sekä pekaanipähkinät. Pähkinöistä on iloa myös diabeteksen hoidossa.

Mitä Pistaasipähkinä sisältää?

Pistaasipähkinät sisältävät paljon proteiinia, kuitua, kaliumia, tiamiinia, B-6-vitamiinia, kasvisteroleita sekä erittäin runsaasti antioksidantteja.

Miten Pistaasipähkinä syödään?

Pistaaseja syödään usein paahdettuna ja suolattuna. Ruoanlaitossa sitä käytetään erityisesti Intiassa ja Lähi-idän maissa sekä italialaisessa keittiössä. Pistaasin omaleimainen maku sopii hyvin erilaisiin jälkiruokiin jäätelöstä baklavaan.

Missä pistaasi pähkinä kasvaa?

Pistacia vera Mantelipistaasi kasvaa luonnonvaraisena Aasian keski- ja lounaisosien vuoristoalueilla kuten Iranissa, Afganistanissa ja Turkmenistanissa. Sitä viljellään yleisesti muun muassa Välimeren seudulla, Kaliforniassa ja Australiassa. Välimerellä on kasvanut luonnonvaraisena pienempisiemenisiä mantelipistaaseja.

Mikä on terveellisin pähkinä?

Tuoreen tutkimuksen mukaan pähkinöistä kaikkein terveellisin on saksanpähkinä – siitäkin huolimatta, että se kuuluu joukon kaloripitoisimpiin. Kaikki pähkinät sisältävät hyviä omega-3 rasvahappoja, mutta saksanpähkinät sisältävät myös ihmiselle välttämättömiä alfalinoleenirasvahappoja.

Paljonko Pistaasipähkinöitä päivässä?

Kourallinen eli noin 30 grammaa maustamattomia pähkinöitä päivässä on sopiva ja suositeltava määrä. Sillä saa terveyshyödyt, mutta energiansaanti ei nouse liian korkeaksi.

Voiko Pistaasipähkinöitä syödä liikaa?

Parapähkinät sisältävät seleeniä enemmän kuin mikään muu ruoka-aine. Vain yksi parapähkinä päivässä voi riittää täyttämään seleenin päivittäisen saantisuosituksen. Parapähkinöitä ei pidäkään syödä runsaita määriä jatkuvasti, sillä riskinä on liiallinen seleenin saanti.

Onko pähkinöissä B12 vitamiinia?

Se sisältää myös proteiinia ja varsin monipuolisesti kivennäisaineita sekä E-vitamiinia ja B-ryhmän vitamiineja B12-vitamiinia lukuun ottamatta. C- ja D-vitamiinia siinä ei ole.

Onko Cashew-pähkinä pähkinä?

Cashewpähkinä on pähkinöistä vähärasvaisimpia ja sopii täten myös vähäenergisiin ruokavalioihin. Siitä sekoitat myös täyteläisen ja maukkaan kastikkeen kasvisten dippailuun tai keksin levitteeksi.

Mikä pähkinä aiheuttaa eniten allergiaa?

Pähkinät, etenkin maapähkinä, ovat merkittä- vimpiä ruoka-aineanafylaksian aiheuttajia Suo- messa. Lapsuudessa alkanut pähkinäallergia jatkuu yleensä aikuisikään; maapähkinä onkin yleisin ruoka-aineallergian aiheuttaja aikuisil- la.