Onko Putkirullauksesta hyötyä?

Putkirullauksesta on osoitettu olevan jotain hyötyä, eikä se ole vaarallista keholle oikein suoritettuna. Voit rauhassa lisätä rullailut rutiineihisi, mutta sen ei tulisi korvata dynaamisia venyttelyitä tai lämmittelyä. Rullaus on vain osa kehonhuoltoa, eikä sinun ikinä tulisi turvautua yhteen asiaan.

Miten käyttää Putkirullaa?

Putkirulla asetetaan lattialle ja lihasryhmiä hierotaan sen päällä oman kehon painoa käyttäen. Hierova vaikutus tulee, kun rullan päällä liikutaan edes takaisin yleensä koko lihaksen pituudelta. Rullaamalla käydään aina yksi lihas tai lihasryhmä kerrallaan läpi.

Onko Foam Rollerista hyötyä?

Foam roller -käsittely vilkastuttaa verenkiertoa ja vähentää lihasten kipeyttä. Useiden tutkimusten mukaan foam roller on tehokas apu kehon eri osien lihaskipujen lievittämiseen. Erityisesti juoksijat saattavat hyötyä foam roller -käsittelyn rentouttavasta vaikutuksesta rankan lenkin jälkeen.

Milloin Putkirullata?

Putkirullaus on myofaskiaalinen vapautustekniikka (self-myofascial release technique, SMR), jolla voi itse lievittää lihaskipuja ja kireyttä. Sitä voidaan käyttää palautumiseen treenin jälkeen tai lihasten lämmittelyyn ennen treeniä.

Kumpi ensin rullaus vai venyttely?

Rullaus ja staattinen venyttely sopivat mainiosti yhteen. Rullaa ensin venytettävää lihasta noin 45 sekuntia. Sen jälkeen lihas ottaa paremmin vastaan venyttelyä.

Voiko kipeitä lihaksia hieroa?

Saako kipeää lihasta hieroa itse? En suosittele hieromaan revähtänyttä ja venähtänyttä lihasta itse. Sen sijaan kuntoon nähden liian rankassa liikunnassa tai staattisen työasennon vuoksi kipeytynyttä lihasta voi hieroa. Huippu-urheilijat suosivat hierontaa monesti heti urheilusuorituksen jälkeen.

Mitä rullaaminen tarkoittaa?

Sama kuin trippailu, sykedeelisten huumeiden käyttö, no ehkä ekstaasin lähinnä. Englannin kielen termistä “to roll”.

Voiko venytellä joka päivä?

Venyttely on tärkeää lihaksille, sillä lihaksesi aktivoituvat joka kerta kun liikut. Venyttely ja lihashuolto ovat avainasemassa myös mikäli istut paljon tai olet passiivinen päivästä toiseen. Kannattaako venytellä joka päivä, on vastaus ehdottomasti kyllä kannattaa.

Kannattaako aamulla venytellä?

Kannattaako aamulla venytellä? Aamulla voi venytellä, jos se tuntuu hyvältä. Aamuisin kannattaa suosia dynaamisia liikkuvuusharjoitteita, jotta saa kehon liikkeelle. Illalla venyttely on erityisen hyödyllistä, sillä se rauhoittaa autonomista hermostoa ja voi auttaa nukahtamaan.

Mitä venyttely tekee lihaksille?

Venyttelyn tarkoituksena on palauttaa lihaksen lepopituus, edistää sen aineenvaihduntaa, ylläpitää nivelen liikelaajuutta ja ehkäistä rasitusvammoja. Venyttelyllä voi myös tarvittaessa lisätä lihaksen lepopituutta ja siten myös nivelen liikelaajuutta.