Voiko raskaana Joogata?

Raskausajan joogaa ohjatessani törmään usein kysymykseen, saako raskaana ollessa joogata? Voin ilolla kertoa kaikille odottaville äideille, että todellakin raskaana ollessa voi ja kannattaakin joogata!

Mitä Joogaliikkeitä ei saa tehdä raskaana?

Suosi: jooganidra, restoratiivinen ja yin- jooga , intuitiivinen vapaa liike, meditaatio, lempeät pranayamat. Vältä: dynaaminen harjoitus, vinyasa flow, inversioharjoitus, voimakkaat kierrot, hengityksen pidätysharjoitukset.

Onko joogasta hyötyä?

Jooga lisää lihasvoimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa Jooga kehittää esimerkiksi takareisien ja alaselän liikkuvuutta sekä käsien voimaa – alueita, jotka helposti kärsivät nimenomaan istumatyöstä. Joogalla on todettu vaikutusta myös ikääntyvien sekä nuorten aktiiviurheilijoiden liikkuvuuteen ja tasapainoon.

Mitä jooga tekee keholle?

Joogan säännöllinen harjoittaminen kiinteyttää vartaloa, parantaen ja vahvistaen lihaksia, mikä puolestaan lisää kestävyyttä ja notkeutta. Lisäksi se saa ihmisen kehossa aikaan energian kasvamisen, mikä johtaa täydempään rentoutumiseen ja syvään tuntemukseen keskittymisestä. Se rauhoittaa hermostoa.

Voiko raskaana nukkua mahallaan?

Raskaana pitää nukkua riittävästi, lepääminen on tärkeää. Mutta selällään ei saa nukkua eikä mahallaan saa nukkua.

Voiko raskaana urheilla?

Säännöllisen liikunnan voi aloittaa raskauden aikana. Liikunta on todettu turvalliseksi sekä raskauden aikana että synnytyksen jälkeen.

Saako raskaana oleva syödä aurajuustoa?

Kaikki ruoanlaitossa kuplivan kuumaksi kuumennetut juustot ovat kuitenkin turvallisia myös raskaus- ja imetysaikana, kuten Valio Aura® sinihomejuusto.

Miksi aurajuustoa ei saa syödä raskaana?

: Syödään vain kuumennettuna yli 70 C-asteeseen, jolloin listeria –bakteeri tuhoutuu.

Voiko raskas liikunta aiheuttaa keskenmenon?

Liikunta ei aiheuta keskenmenoa, ennenaikaista synnytystä eikä häiriöitä vauvan kasvulle. Lääkärin kanssa kannattaa keskustella liikunnan jatkamisesta, jos raskauteen liittyy erityisiä ongelmia tai vaivoja tai on kyseessä kaksoisraskaus.

Kannattaako Joogata joka päivä?

Kokeile joogata aluksi vaikka yhdestä kahteen kertaa viikossa ja lisää määrää myöhemmin, mikäli se tuntuu luontevalta. Suosittelen pitämään joogastakin vapaapäiviä – etenkin, jos tykkäät tehdä fyysisesti vaativampia joogatunteja.