Kuka keksi tarranauha?

Tarranauha

Miten tarranauha toimii?

Kun tarranauha on liimattu haluttuihin kohtiin, puristetaan kappaleiden kiinnityspinnat vastakkain siten, että ne napsahtavat yhteen, ja lukittuvat toisiinsa. Liitoksen kestävyys on ns. kiinni tai irti, eli pinnat eivät kiinnity toisiinsa ”kevyesti”.

Kuka keksi tunnin?

Minuuttiosoitin tuli yleisesti kelloihin 1680-luvulla. Tunnin jako 60 minuuttiin on perua Babylonian, joka oli nykyisen Irakin valtion eteläosassa, matematiikasta. Sekuntiosoitin tuli kelloihin eri puolilla maailmaa vasta 1800-luvulla. Myös minuutin jakaminen 60 sekuntiin perustuu babylonialaiseen matematiikkaan.

Kuka keksi tarrat?

Nykyisen kaltaisen, irrotettavalla taustapaperilla varustetun tarran kehitti 1925 Yhdysvaltojen Oklahomassa R. Stanton Avery, joka perusti sittemmin suureksi tarraetikettien valmistajaksi kasvaneen Avery-yhtiön (nyk. Avery Dennison Corporation).

Miten saada tarrat pysymään?

Vaatteissa nimikointitarrat pysyvät parhaiten kiinni kiiltäväpintaisissa ja ohuissa pesuohjemerkintälapuissa. Suoraan vaatteen kankaaseen kiinnitetettynä tarrat eivät yleensä pysy kiinni konepesussa. Kengissä nimikointitarrat pysyvät parhaiten kantapään kohdalle tai kengän varteen sisäpuolelle kiinnitettynä.

Miten puhdistaa tarranauha?

Harjaa tarranauha napakasti puhtaaksi. Puhdistusharjan harjakset ovat terävät, joten varo vahingoittamasta vaatteen muita osia. Puhdista harjanpuhdistajalla ja tarvittaessa vedellä. Anna harjan kuivua hyvin huuhtelun jälkeen.

Miten tarranauha keksittiin?

Kuuluisin esimerkki luonnon inspiroimasta keksinnöstä on varmasti tarranauha. Sveitsiläinen sähköinsinööri George de Mestral nyppi vaatteistaan takiaisia metsästysreissun jäljiltä vuonna 1941 ja intoutui pohtimaan, millä ilveellä nuo kiusankappaleet takertuvat joka paikkaan.

Mitä Tarr?

Tarra on taustaltaan liimapintainen paperin, kankaan tai muovikalvon palanen, jota käytetään tuotemerkintöjen, mainosten, opasteiden, koristeiden tai muiden tekstien ja kuvien kiinnittämiseen koville pinnoille.

Saako Takalasiin laittaa tarran?

Henkilö- tai pakettiauton takaikkunat saa surutta peittää, kunhan autosta löytyy molemmat sivupeilit, jotka ovat kylläkin nykyautoissa vakiovarusteena. Vaikka sivupeilit yleensä riittävätkin, takaikkunoista näkeminen helpottaa huomattavasti ympäristön havainnointia.

Miten tarrat pois astioista?

– Hintalapun saat irti vaivattomasti, kun käytät apuna laimentamatonta viinietikkaa. Levitä viinietikkaa hintalapun päälle, niin lappu ja liima lähtevät pois näppärästi ilman voimaa rapsuttaen, kertoo Stellan kotisiivouksen palveluesimies Kristiina Kieloaho.