Voiko postin hakea joku muu?

Voit hakea kaverin, kummin tai kaiman paketin. Ota mukaan lähetystunnus ja omat henkkarit, valtakirjaa ei tarvita. Kirjatun lähetyksen noutamiseen tarvitaan valtakirja.

Voiko paketin lähettää Pakettiautomaattiin?

Voinko jättää lähtevän paketin Postin automaattiin? Kyllä voit. Varmistathan ennen lähetystä, että paketin päällä on Helposti-koodi sekä lähettäjän ja vastaanottajan nimi ja osoite.

Mitä kirjoittaa paketin päälle?

Kirjoita paketin päälle nämä tiedot: Helposti-koodi, vastaanottajan nimi ja osoite sekä oma nimesi ja osoitteesi.

Voiko paketin Noutoaikaa pidentää?

Postipaketti pitää noutaa postista tai automaatista seitsemän päivän sisällä paketin saapumisesta. Jos esim. palkkapäivä onkin vasta kahden viikon kuluttua, voit pidentää noutoaikaa Postin sivuilta.

Mitä tapahtuu jos ei ehdi hakea Postipakettia?

Jos pakettia ei ehdi hakea ajoissa, se palautetaan lähettäjälle. Tällaisissa tapauksissa kannattaa Postin mukaan kysyä lähettäjältä, voisiko paketin postittaa uudelleen.

Käykö vanhentunut passi?

Myös vanhentunut passi tai henkilökortti kelpaa, jos sen voimassaolo on päättynyt enintään vuosi sitten. Sinut täytyy kuitenkin voida tunnistaa asiakirjassa olevasta kuvasta. Ajokortilla ei voi todistaa henkilöllisyyttä passia noudettaessa.

Miten lähetetään paketti automaatilla?

Valitse pakettiautomaatin näytöltä Lähetä. Skannaa palautusosoitekortissa oleva viivakoodi tai syötä aktivointikoodi näytön ohjeiden mukaan. Valitse Hyväksy. Valitse näytöltä paketille sopivan kokoinen lokero (S–XL).

Miten pakettiautomaatti toimii?

Saat saapumisilmoituksen. Kun olemme toimittaneet paketin automaattiin, saat OmaPostiin ja tekstarina automaatin tiedot. Katso lokeron numero ja avaa se koodilla. Saapumisilmoituksessa kerromme lokeron numeron ja 6-numeroisen avauskoodin. Nappaa paketti ja sulje lokero.

Voiko Pakettiautomaattiin jättää monta pakettia?

Kun jätät lähetyksiä pakettiautomaattiin skannaa viivakoodi yhden lähetyksen osoitekortista, avaa haluamasi kokoinen lokero ja jätä kaikki lähtevät paketit samaan lokeroon. Yhteen automaatin lokeroon voi jättää niin monta pakettia kuin sinne mahtuu.

Voiko paketti tulla illalla?

PostNord toimittaa tilaamasi paketin kotiovellesi arkisin klo 8-16 koko Suomessa sekä iltaisin klo 16.30-21 pääkaupunkiseudulla (Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava ja Tuusula), Turussa ja Tampereella.