Kummassa kädessä kävelykeppi?

Tasapainon tukena voit käyttää kävelykeppiä kummassa kädessä tahansa. Muissa tilanteissa käytä kävelykeppiä terveemmän jalan puolella. Pyri kävelemään kävelykepin kanssa vuorotahtia, jolloin kävelykeppi ja vastakkainen jalka liikkuvat samassa tahdissa.

Minkä pituinen kävelykeppi?

Asetu seisomaan jalat pienessä tukevassa haara-asennossa ja aseta kävelykeppi kengänkärjestä noin 10-15 cm sekä eteenpäin, että sivulle (ns. tukipiste). Näin seisoessasi hartiasi ovat rennosti alhaalla (ei koholla) ja kyynärvarsi aivan kevyesti koukistettuna, lukitse keppi tähän pituuteen.

Milloin tarvitsee kyynärsauvat?

Kyynärsauvojen käyttö on yleistä erityisesti alaraajojen vammautumisen tai loukkaantumisen yhteydessä. Kyynärsauvat auttavat liikkeelle revähtäneen nilkan, lonkkaleikkauksen ja alaraajan murtuman yhteydessä. Leikkausten jälkeen ja vakavammissa jalan vammoissa käytetään usein kahta kyynärsauvaa.

Mistä saa kävelykepit?

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Kummalla puolella pidetään Kyynärsauvaa?

Kyynärsauvojen kanssa portaita ylös mennessä astu aina ensin terveellä jalalla ja siirrä sitten kipeä jalka samalle portaalle, ja päinvastoin portaita alas tullaan kipeä jalka edellä. Jos käytössä on vain yksi kyynärsauva, pidetään sitä terveen jalan puolella.

Pitääkö kyynärsauvat palauttaa?

Mitään aikarajaa kyynärsauvojen käytölle ei ole. Potilas voi luopua kyynärsauvojen käytöstä heti, kun kävely tuntuu vakaalta eikä ontumista esiinny.

Kummalla puolella Kyynärsauva?

Kyynärsauvojen korkeus on sopiva, kun kyynärsauvat ovat alustalla jalkojen vieressä ja kyynärpäät ovat lähes suorina sekä hartiat rentoina. Kun vain yhden kyynärsauvan tuki riittää, kyynärsauva pidetään terveen jalan puolella, jolloin tukeutuminen siihen keventää kipeän jalan kuormitusta.

Kuka maksaa apuvälineet?

Suomessa apuvälinepalvelut ovat asiakkaalle yleensä maksuttomia. Julkisen terveydenhuollon apuvälinepalvelut ovat kotikuntalaiselle maksuttomia. Et yleensä joudu itse maksamaan myöskään apuvälineen tai sen huollon, korjauksen tai uusimisen kustannuksia.

Miten kävellä Kyynärsauvoilla?

Kyynärsauvojen kädensija on oikealla korkeudella, kun se on noin ranteen kohdalla. Siirrä molemmat sauvat eteen ja kipeä jalka kantapää edellä sauvojen väliin. Aseta paino käsille ja astu kipeälle jalalle lääkärin ohjeen mukaisesti. Vie painoa sauvoille ja astu eteenpäin terveellä ja- lalla, sauvojen ohi.

Mitä apuvälineitä on mahdollisuus saada lainaan Apuvälinepalvelusta?

kyynärsauvat. rollaattori. peruspyörätuoli. wc-korottaja. suihkutuoli. sukanvetolaite. tarttumapihdit.