Miksi uimahallin saunassa ei saa olla uikkareissa?

”Se on silloin ennen muinoin ollut varmasti totta, että uikkareiden mukana olisi kulkeutunut paljon enemmän klooria saunaan”, Lähdeaho sanoo. Nykyään allastekniikka on paljon kehittyneempää, joten kloorin määrä on vähäisempi. Oikea syy uimapukukieltoon on hygienia.

Missä asteessa uimahousut pestään?

Uimapuvun voi pestä pesukoneessa, 30-asteisessa vedessä ja hienopesuohjelmassa (villa-, silkki- tai käsinpesuohjelma). Muistathan käyttää nestemäistä hienopesuainetta, joka soveltuu villalle ja silkille. Huuhteluaine ei sovi uimapuvuille lainkaan.

Minkä väriset bikinit vaalea iho?

Hemmottele vaaleaa ihoasi mustilla bikineillä, tummansinisillä yksiosaisilla uimapuvuilla ja värähtelevillä purppura tankineillä! Kun kerran olet saanut rusketuksesi yritä pastelleija. Nämä hennot väri korostavat rusketustasi kauniisti. Jos sinulla on vaalea iho, joka ei rusketu helposti, sinun on hyödyttävä siitä!

Miksi ei saa mennä uimapuku päällä saunaan?

– Uima-asuissa ei ole syytä mennä saunaan, koska niistä haihtuva kloori voi aiheuttaa terveyshaittaa ja hikisen uima-asun mukana allasveteen kulkeutuu lika-aineita, kerrotaan sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran Allasvesiasetuksensoveltamisohjeessa.

Miksi uimahallissa ei saa käyttää shortseja?

=- Shortsit on kielletty, koska niitä saatetaan käyttää kesällä rantashortseina, ja ne voivat tuoda pöpöjä halliin, Tampereen uintikeskuksen kahvilanhoitaja Mervi Järvinen kertoo.

Voiko uimapuvun pestä 40 asteessa?

Jos peset uimapuvun pesukoneessa, valitse 30 asteen hienopesuohjelma. Älä käytä huuhteluainetta. Kaarituellisia uima-asuja ei suositella pestäväksi pesukoneessa. Jos haluat raikastaa uimapuvun epämiellyttäviltä hajuilta, voit käyttää pyykkietikkaa.

Pitääkö uimapuku pestä uinnin jälkeen?

Muista heti käytön jälkeen huuhdella uimapukusi. Huuhtelun jälkeen, rutista ylimääräinen vesi uimapuvusta varovasti. Vältä rutistamasta kovin ottein, jotta uikkari ei veny ja muutu muodottomaksi.

Voiko uimapuvun pestä pesukoneessa?

Uimapukua ei suositella pestäväksi pesukoneessa, vaan käsin käsinpesuun sopivalla miedolla pesuaineella.

Minkä värinen iho on?

Jokaisessa ihossa on kaikkia kolmea pääväriä eli sinistä, keltaista ja punaista. Se paljon ihossa on lämpimiä tai viileitä sävyjä määrittää ihon pohjasävyn. Ihon tummuusaste on eri asia ja siksi todella tumma tai todella vaalea voi pohjasävyltään olla niin viileän tai lämpimän sävyinen.

Onko saunominen hyväksi iholle?

Sauna vilkastuttaa verenkiertoa ja puhdistaa ihoa Saunan lämmössä verenkierto vilkastuu, jolloin myös ihon aineenvaihdunta paranee. Tehostunut verenkierto tuo iholle enemmän happea ja ravintoaineita, jotka saavat ihon näyttämään hyvinvoivalta. Sauna myös rentouttaa, joka helpottaa kasvojen ja hartioiden jännitystiloja.