Mihin käytetään puna apilaa?

Alkukesällä kerätään puna-apilan lehtiä ennen kukkimista. Niitä voi käyttää salaatteihin, keittoihin ja muhennoksiin pinaatin tavoin sekä ruokien koristeluun. Lehtiä ja kukkia voi myös kuivata, jolloin niiden käyttöaika pitenee. Kuivattuna lehdistä voi tehdä yrttiteettä tai -juomia.

Onko Puna-apila myrkyllinen?

Ravintokäyttöön apiloista soveltuvat valko-, puna- ja metsäapila. Alsikeapilaa ei suositella nautittavaksi ravinnoksi. Apiloista hyödynnetään ruokakäyttöön lehtiä ja kukkia. Lehdet sisältävät runsaasti proteiinia ja niitä voidaan nauttia leivän päällä tai salaateissa.

Mikä on puna apilan tieteellinen nimi?

Puna-apila

Missä Puna-apila kasvaa?

Kasvupaikka. Pellot, niityt, pientareet, joutomaat, pihat, laidunmetsät, metsänreunat, rannat, kalliot. Myös rehukasvi.

Saako kani syödä puna apilaa?

Tuoretta talven varalle. Nuoria, terveitä ja virheettömiä kasveja voi kerätä puhtailta kasvupaikoilta ja kuivata talviherkuksi. Kuivattavaksi sopivat mm. voikukka, piharatamo, puna- ja valkoapila, siankärsämö, maitohorsma, mesiangervo, nokkonen, vadelman lehdet, mustikan varvut, kanerva ja omenapuun lehdet.

Voiko Valkoapilaa syödä?

Kaikkia yleisiä apiloita kuten puna- ja valkoapiloita voi syödä. Puna-apila on apiloista suosituin. Lehdissä on melko paljon proteiinia, erittäin paljon C-vitamiinia, lisänä E-vitamiinia, karotenoidia ja kivennäisaineita.

Mikä kukka ei ole myrkyllinen kissalle?

Täysin turvallisia huonekasveja kissoille ovat esimerkiksi saniaiset, bambut, banaanit, inkiväärikasvit, kiinanruusut, Marantakasvit (eli nukkumatit, -maijat ja -leenat), ilmakasvit, pilkkulehti ja pitsilehti, piileat, kirjotähdet, mehitähdet, piilokukat, kuparilehdet, Gloxiniat ja posliinikukka.

Voiko hevonen syödä apilaa?

Jos laidun on kasvilajistoltaan monimuotoinen, hevoset valitsevat eri kasveja eri puolilta laitumelta. Apilat ja heinät maittavat kaikille. Hevos- ten on kuitenkin tärkeä syödä muutakin.

Onko kahvipensas myrkyllinen kissalle?

Tyräkkien sukuun kuuluvan joulutähden maitinestettä kannattaa myös vältellä. Muista suosituista huonekasveista myrkyllisiä ovat esimerkiksi anopinkielet, -keihäät ja -hampaat, aloe, muratti, kahvipensas, ihmepensas, fiikukset, atsalea, kliivia, liljat, traakkipuut, jukkapalmu, begoniat ja kolibrinkukka.

Mikä on Valkoapilan tieteellinen nimi?

Valkoapila