Mikä on Bullet-laina?

Bullet laina eli kertalyhennyslaina on lainan muoto, jossa lainaa hakeva maksaa lainasumman kokonaisuudessaan takaisin vasta lainan erääntyessä. Tavallisten lainanlyhennysten sijaan bullet laina perustuu siihen, että lainan hakija maksaa kuukausittain lainasta takaisin ainoastaan sen korkokuluja.

Mistä saa Bullet lainaa?

Bullet-lainaa käänteisen asuntolainan muodossa tarjoavat muun muassa OP, Nordea, Aktia ja Danske Bank. Parhaat mahdollisuudet käänteiseen asuntolainaan on pääkaupunkiseudun kerrostalohuoneistoja omistavilla eläkeläisillä.

Millä tuloilla 300 000 lainaa?

300 000 euron lainaan sinkulta vaaditaan noin 3000 euron nettotulot ja lapsettomalta pariskunnalta 3600 euron nettotulot. – Lainaan vaikuttaa luonnollisesti muukin varallisuus, kuten säästöt, sijoitukset ja kiinteä omaisuus, Christie muistuttaa.

Saako 70-vuotias lainaa?

Rahoituslaitoksilla on kaikilla omat ikärajansa. Yläikäraja vaihtelee yleensä 70-75 vuoden välillä, mutta osa yrityksistä myöntää lainaa myös tätä vanhemmille hakijoille.

Saako alle 18v lainaa?

Kaikki lainapaikat eivät myönnä lainaa alle 20-vuotiaalle, mutta osa myöntää. 18-vuotias voi saada lainaa, etenkin jos kyse on pienestä summasta. Kaikki lainapaikat eivät myönnä lainaa alle 20-vuotiaalle, mutta osa myöntää. Nordic Bank auttaa sinua löytämään edullisen lainan nuorelle.

Paljonko saa lainaa ilman takaajia?

Tavallisesti asuntolainan ‍ määrä saa olla enintään 85 prosenttia vakuuksien käyvästä arvosta, mutta ensiasunnon kohdalla summa on korkeampi, 95 prosenttia. Tämä perustuu niin sanottuun enimmäisluototussuhdetta koskevaan sääntelyyn eli lainakattosääntelyyn.

Voiko yli 50-vuotias saada asuntolainaa?

Asuntolainalle ei ole ikärajaa. Eläkeikäisen lainanhakijan kohdalla pankki kuitenkin haluaa keskustella siitä, minkä verran lainaa on järkevää ottaa.

Paljonko suomalaisilla on keskimäärin lainaa?

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2021 lopussa suomalaisilla asuntokunnilla oli velkaa yhteensä 137 miljardia euroa, siitä lähes 96 miljardia oli asuntovelkaa. Asuntovelallisten keskimääräinen asuntovelka oli 110 600 euroa.

Saako pankki tietää muista lainoista?

Pankki tarkistaa lainaa hakiessa nämä tiedot: Perustiedot kuten henkilöllisyys, osoite, asumismuoto ja yhteystiedot. Luottotiedot Bisnodesta tai Suomen Asiakastiedosta. Tulot, menot ja nykyinen työsuhde.

Millä tuloilla saa 150 000 lainaa?

Asuntolainan kuukausierä ei saa ylittää yli 40 prosenttia lainanhakijan nettotuloista. Näillä ohjenuorilla: 200 000 euron laina yksin vaatisi yli 3000 euron nettokuukausituloja. 150 000 euron asuntolainan voisi saada runsaan 2400 euron tuloilla nettona.