Paljonko voi saada vakuudetonta lainaa?

Asuntolaina onkin käytännössä aina vakuudellinen laina syystä, että lainan vakuutena on ostettava asunto. Täysin vakuudetonta lainaa voi kuitenkin saada jopa 60 000 euroon saakka. Useat verkossa haettavat lainat ovat vakuudettomia ja niitä tarjoavat lukuisat pankit ja rahoituslaitokset.

Onko luotto ja laina sama asia?

Oikeustieteessä eroteltiin aiemmin laina ja velka toisistaan siten, että velasta maksettiin korkoa ja lainasta ei. Nykyisin sanoilla velka, laina tai luotto voidaan tarkoittaa samanlaista velkasuhdetta.

Kuka voi hakea lainaa?

Vakuudetonta lainaa voi hakea monenlaiset henkilöt eri elämäntilanteissa, kuten täysi-ikäiset, yrittäjät, opiskelijat, eläkeläiset ja joissain tapauksissa myös työttömät. Lainan saaminen edellyttää yleensä säännöllisiä tuloja, hyviä luottotietoja ja vakaata taloudenhallintaa.

Millä tuloilla 200000 lainaa?

200 000 euron lainaan vaadittaisiin OP:n laskelmien mukaan sinkkutaloudelta 2350 euron nettotulot ja kahdelta lapsettomalta hakijalta 3000 euron nettotulot. Tähän yltävä bruttotulo riippuu muun muassa asuinkunnasta ja kirkollisverovelvollisuudesta.

Mitä pankki katsoo lainaa hakiessa?

Mitä tietoja pankki tarkistaa lainaa hakiessa Perustiedot kuten henkilöllisyys, osoite, asumismuoto ja yhteystiedot. Luottotiedot Bisnodesta tai Suomen Asiakastiedosta. Tulot, menot ja nykyinen työsuhde. Vanhat ja nykyiset lainat sekä asiakkuus pankissa.

Miksi en saa lainaa vaikka luottotiedot on kunnossa?

Luottotiedot ja aiempien lainojen hoitaminen Mikäli kontolla on maksuhäiriömerkintä, estää se yleensä aina lainan saamisen. Vaikka luottotiedot olisivat kunnossa, mutta edellisten lainojen tai luottokorttilaskujen maksu on ollut usein myöhässä, voi se vaikuttaa lainapäätöksen saamiseen.

Voiko saada lainaa jos on ulosotossa?

Voiko ulosotossa oleva saada lainaa? Järjestelylainan saaminen voi olla mahdollista ulosotosta huolimatta, mikäli maksukyky riittää lainan lyhentämiseen. Ylivelkaantumistilanteessa, jossa maksukyky ei riitä velkojen hoitamiseen, voi velkajärjestelyyn hakeutuminen tulla ajankohtaiseksi.

Saako lainaa ilman säästöjä?

Asuntolainan hakijan, jolla ei ole tarpeeksi omia säästöjä tai vakuuksia on mahdollista hakea valtiontakausta. Valtiontakausta voi saada maksimissaan 20 % asuntolainasta, mutta kuitenkin enintään 50 000 €. Takauksen avulla saat nostettua enemmän lainaa. Valtiontakauksen saat sopimalla siitä pankin kanssa.

Saako lainaa jos ei ole luottotietoja?

Lainaa ilman luottotietoja – usein kysytyt kysymykset Lainaa luottotiedottomalle eli maksuhäiriömerkinnän saaneelle voi saada esimerkiksi pankilta tai rahoituslaitokselta. Yleensä se kuitenkin edellyttää, että olet maksanut velkasi ja olet maksykykyinen eli yleenä vakituisessa työsuhteessa.

Saako lainaa jos on jo lainaa?

Pienlainaa ei voi saada, jos maksukyky ei riitä lainan säännölliseen maksamiseen tai velkaa on jo ennestään. Jos tuloista ulosmitataan, uuden lainan myöntäminen ei ole mahdollista. Velkatilanteeseen kannattaa hakea ratkaisua, tutustu Takuusäätiön takaukseen.