Mikä on laajennettu lääkärinlausunto?

Laajennettu lääkärinlausunto on tavallisesti yleislääkäritasoinen arvio. Mikäli tässä tarkastuksessa ilmenee tarvetta, tutkittava ohjataan jatkoselvittelyyn geriatrin tai neurologin vastaanotolle. Huomioithan, että ajokorttitodistus tulee toimittaa itse Trafin palvelupisteeseen.

Mitä tarkoittaa laajennettu Ajokorttitodistus?

70–75 ikävuoden kohdalla, ajokorttiluokasta riippuen, tarvitaan laajennettu lääkärintarkastus, jossa ikääntymisen, lääkkeiden ja sairauksien vaikutusta ajoterveyteen arvioidaan vielä perusteellisemmin.

Mitä maksaa lääkärintodistus ajokorttia varten?

Terveyskeskuksissa todistuksen hinta on 61 euroa. Lisäksi peritään terveyskeskusmaksu 20,60 euroa. Yksityislääkäriltä ajokorttitodistuksen saa yleensä samana tai viimeistään seuraavana päivänä.

Milloin pitää käydä lääkärissä ajokorttia varten?

Lääkärinlausunto tulee esittää poliisille kahden kuukauden kuluessa siitä, kun ajokortinhaltija täyttää 50, 55, 60 ja 65 vuotta.

Paljonko lääkärinlausunto maksaa?

Ajokortin saamiseksi tarvittava lääkärintodistus maksaa enintään 61,80 euroa. Muut lääkärintodistukset maksavat enintään 51,50 euroa.

Mitä uusi ajokortti maksaa?

Ajokortin uusiminen maksaa 24 euroa. Ajokortin voi uudistaa aikaisintaan kuusi kuukautta ennen ajokortin viimeistä voimassaolopäivää.

Kauanko kestää saada ajokortti?

Keskimäärin henkilöauton ajokortin voi saada n. kahdessa kuukaudessa. Kurssin suorittamisen kestoon voi kuitenkin vaikuttaa lyhentävästi tai pidentävästi omalla toiminnallaan: millä aikataululla suorittaa vaaditut teoriat ja tehtävät, miten omaksuu saatua opetusta ja meneekö kokeet ensimmäisellä kerralla läpi.

Kauanko ajokortti on voimassa?

Kaikki 19.1.2013 jälkeen myönnetyt uudet ajokortit ovat määräaikaisia. Ajokorttisi on voimassa seuraavasti: Henkilöautojen, moottoripyörien, mopojen, mopoautojen ja traktorien ajokortit 15 vuotta kerrallaan. Täytettyäsi 65 vuotta ajokortti on voimassa enintään 5 vuotta kerrallaan.

Kauanko kestää saada uusi ajokortti?

Saat ajokortin postitse kotiin noin kuuden arkipäivän kuluttua tilauksestasi.

Saako lääkärintodistuksen etana?

Koronapandemian aikana osa lääkärikäynneistä on tehty etäyhteyksien avulla – riittääkö etävastaanotolla asiointi sairaustodistukseen? Riipisen mukaan useissa tapauksissa sairaustodistuksen saa myös etänä sopimuksista riippuen.