Mikä on Lugiväli?

Vaihtaaksesi sopivan rannekeen kelloosi, sinun tulee tietää kellon rannekkeen kiinnityskohdan leveys, eli lugiväli. Tämän tiedon löydät mittaamalla joko tavallisella viivoittimella tai työntömitalla kellosi lugivälin. Yleisimmät rannekkeiden leveydet ovat 18, 20, 22 mm.

Miksi kellon koneistossa on jalokiviä?

– Mekaanisen kellon koneistossa olevat akselit pyörivät kahden jalokiven, yleensä synteettisten rubiinien varassa. Kivet suojaavat mekaanisia osia kulumiselta. Mitä enemmän kiviä, sen kestävämpi koneisto, Marko Kauko sanoo.

Mikä on kellon bezel?

Kehä tai bezel on metallikehys, jolla kellon lasi kiinnittyy runkoon. Kellonrunko on kuori, johon kellon koneisto on rakennettu. Kronografi on kello, jossa on lisätoiminto ajanottoa varten.

Mikä on maailman arvokkain jalokivi?

Tällä hetkellä perinteisistä jalokivistä karaattihinnaltaan kallein on smaragdi. Maailman arvokkain jalokivi on kuitenkin Cullinan-luonnontimantista leikattu Cullinan I eli Suuri Afrikan tähti -niminen timantti, joka kuuluu Britannian kruununjalokiviin. Se painaa 530,20 karaattia.

Voiko Automaattikelloa vetää liikaa?

Automaattikelloa ei voi vetää koskaan kelloa liikaa, vaan kellon jousi on tehty niin, että liika veto pääsee purkautumaan jousen ulkopään luiston avulla, eikä jousi eikä koneisto voi vahingoittua. Kelloa ei siis käyttäjä voi rikkoa vetämällä!

Onko ametisti jalokivi?

Jalokivet ovat kiehtoneet ihmistä kautta aikojen. Ensimmäisiä ihmisen käyttämiä jalokiviä olivat mm. ametisti, meripihka, turkoosi, jade, jaspis, lapis latsuli, helmet ja korallit.

Paljonko Rolex kello maksaa?

Keskimääräinen Rolex-kellon hinta on välillä 6 057,00 € – 14 536,00 €. Useimmat lähtötason Rolex-malleista kuuluvat tämän alueen alempaan luokkaan, kun taas suosittujen Rolex-mallien keskimääräiset kustannukset putoavat yläpäähän, noin 9 691,00 € – 14 536,00 €.

Mikä on maailman kallein rannekello?

Patek Philippe Grandmaster Chime 6300A-010 on nyt virallisesti maailman kallein rannekello. Siitä maksettiin Sveitsissä hyväntekeväisyyshuutokaupassa reilut 31 miljoonaa Sveitsin frangia, runsaat 28 miljoonaa euroa.

Voiko kelloa pitää oikeassa kädessä?

Vaikka makuasioista ei voi kiistellä, on yleisimmin käden valinnalle hyvin looginen selitys – se riippuu rannekellon haltijan kätisyydestä. Oikeakätisellä on useimmiten kello vasemmassa kädessä ja vasenkätisellä kello oikeassa kädessä. Kelloa pidetään niin sanotusti “huonommassa” kädessä.

Mitä eroa on jalokivillä ja Korukivillä?

Korukivet eli puolijalokivet Jalokivinä pidetään kovimpia kiviä. Monissa kielissä ei tunneta jaottelua jalo- ja korukiviin. Korukivet eivät ole hinnaltaan yhtä arvokkaita, kuin jalokivet, mutta nekin ovat kauneudessaan ylittämättömiä. Jalokivet punnitaan karaateissa, missä yksi karaatti on gramman viidesosa.