Mitä kaikkea suutari tekee?

Suutari korjaa ja valmistaa kenkiä sekä muita nahkatuotteita. Suutarin työhön kuuluu erityisesti jalkineiden kaavoitusta, valmistusta ja korjaamista. Suutari voi suunnitella ja valmistaa nahasta jalkineiden lisäksi pieniä tuotteita, kuten vöitä ja laukkuja.

Mistä tulee sana suutari?

Pohjana on latinan sutor ‘jalkineiden tekijä’. Tämä sana on johdettu yhteen liittämistä ja ompelemista tarkoittavasta verbistä suere. Ompelemallahan jalkineita on tehty, ja usein on käytetty vahvaa pikilankaa.

Paljonko suutari tienaa?

työskentelevistä ansaitun palkan suuruus on 1 728 €–3 279 € kuukaudessa vuonna 2023. Rooleissa Suutarit ym. työskentelevien aloitustason kuukausipalkka vaihtelee välillä 1 728 €–2 732 €. Kerättyään 5 vuoden työkokemuksen heidän tulonsa ovat välillä 1 936 €–2 952 € kuukaudessa.

Miten opiskella Suutariksi?

Voit kouluttautua suutariksi omaehtoisena koulutuksena, oppisopimuksella tai työvoimakoulutuksena. Opiskelijan aiemmat taidot vaikuttavat koulutuksen kestoon. Valmistumisaika on keskimäärin puolitoista vuotta. Alan työtilanne on hyvä, ja enemmistö opiskelijoista työllistyy heti valmistuttuaan.

Onko suutari hyvä ruokakala?

Suomessa suutaria ei juuri arvosteta ruokakalana. Muualla Euroopassa ja Ruotsissakin suutaria pidetään maukkaana, ja sitä kasvatetaan lammikoissa annoskalaksi. Suutarin liha on valkoista, kiinteää ja maukasta.

Mitä tarkoittaa sanonta suutari?

– Jos talo oli mukava ja siellä oli hyvä kestitys, saattoi suutari viipyä siellä pitkäänkin. Siitä tuli sanontatapa, että jos joku viivytteli jossain, jäi hän kuin suutariksi taloon.

Paljonko junankuljettaja tienaa?

Veturinkuljettaja -tehtävänimikkeellä mediaanipalkka on 5 400 euroa, joka on Oikotien datan perusteella suurempi kuin palkansaajilla keskimäärin tänä vuonna. Veturinkuljettaja-tehtävänimikkeen pienin palkka on 2 900 euroa kuukaudessa ja suurin palkka 10 750 euroa kuukaudessa.

Paljonko tienaa hitsaaja?

Keskimääräinen kuukausipalkka tehtävänimikkeelle Hitsaaja on 3 318 euroa kuukaudessa. Palkka oli yksityisellä sektorilla 3 318 € (39 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2021. Keskipalkka kasvoi 568 € (20,7 %) vuodesta 2018 vuoteen 2021.

Paljonko timpuri tienaa?

Palkka oli kuntasektorilla 2 582 € (110 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2021.

Onko ammattitutkinto toisen asteen koulutus?

Ammattitutkinnot vastaavat tasoltaan toisen asteen tutkintoja. Ne sopivat jo työkokemusta hankkineelle.